Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Tudorel Toader a solicitat Guvernului să autorizeze publicarea raportului ad-hoc GRECO ref. modificarea Legilor Justiției
29.03.2018 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Miercuri, 28 martie 2018, Ministerul Justiției a informat că, în cadrul reuniunii plenare din perioada 19-23 martie 2018, Grupul de State împotriva Corupției a adoptat Raportul ad-hoc privind România, în temeiul procedurii prevăzute de Regula 34 din Regulile de procedura ale GRECO, potrivit unui comunicat.

Raportul a avut ca temă modificările aduse Legilor Justiției. Autoritățile române au primit raportul în data de 28 martie 2018, acesta urmând a fi tradus în limba română și înaintat Guvernului pentru a autoriza publicarea. Potrivit Regulilor 34 par. 3 și 35 din Regulile de Procedură ale GRECO, informațiile conținute în rapoarte sunt confidențiale, până la data publicării. Ministerul Justiției a precizat faptul că, până în prezent, a fost autorizată publicarea tuturor rapoartelor de evaluare și de conformitate adoptate de GRECO cu privire la România.

În acest context, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, a semnat un Memorandum adresat Guvernului prin care se solicită autorizarea publicării raportului.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Tudorel Toader a solicitat Guvernului să autorizeze publicarea raportului ad-hoc GRECO ref. modificarea Legilor Justiției”

  1. Raportul despre Polonia e deja publicat pe pagina GRECO.
    Cred că este o diferență între a autoriza publicarea și a realiza traducerea în sensul că autorizarea se poate face mai rapid decât traducerea, autorizarea nefiind dependentă de traducere.

    Aici se poate găsi raportul ad-hoc despre Polonia, autorizat deja și astfel publicat – în EN și FR (nu neapărat și tradus în poloneză): https://www.coe.int/en/web/greco/ad-hoc-procedure-rule-34-

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate