Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

PICCJ. Schimb de bune practici cu reprezentanții Procuraturii din Republica Moldova
29.03.2018 | JURIDICE.ro

În data de 27 martie 2018, la sediul Ministerului Public, a avut loc o întâlnire de lucru organizată cu prilejul vizitei la Bucureşti a lui Eduard Bulat, procuror-șef al Secției politici, reforme şi management al proiectelor și Gheorghe Borș, procuror, reprezentanți ai Procuraturii Generale a Republicii Moldova. Din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au participat Nicoleta Ștefanov, procuror, Lavinia Țăranu și Cristina Petre, Adrian Gavrilescu, Alexandru Predescu, Răzvan Matieș și Rareș Bonifate, manageri publici în cadrul Unității de Management al Proiectelor.

Scopul întâlnirii l-a constituit prezentarea modului în care este organizată Unitatea de Management al Proiectelor (UMP), în vederea schimbului de bune practici în domeniul managementului proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile.

Membrii UMP din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România au susținut prezentări care au avut inclus următoarele aspecte: istoria şi structura Unităţii de Management al Proiectelor, pentru a se evidenția modul în care aceasta a evoluat de la înființare până în prezent;  prezentarea unui proiect finalizat în cadrul Unității de Management alProiectelor, finanțat de către Comisia Europeană; aspecte importante referitoare la managementul proiectelor și etapele principale în vederea scrierii unui proiect; procesul de evaluare al unui proiect și modalități de îmbunătățire a activităților viitoare; identificarea riscurilor și a măsurilor de diminuare a acestora; identificarea oportunităților de finanțare pentru proiectele finanțate din fonduri europene nerambursabile; prezentarea unor apeluri de proiecte care sunt deschise în prezent și pentru care Moldova este eligibilă etc.

Participanții au convenit să continue pe viitor astfel de întâlniri, atât la Chișinău cât și la București, pentru dezvoltarea capacității de management a Procuraturii Generale a Republicii Moldova în gestionarea fondurilor externe nerambursabile.

:: Sursa : www.pna.ro


Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.