Secţiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Consiliul de Mediere. Medierea, recomandată în soluționarea disputelor ref. drepturile de autor
30.03.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 29 martie 2018, Consiliul de Mediere a informat că, în urma modificărilor legislației în materia drepturilor de autor, medierea este recomandată ca procedură de soluționare a disputelor în domeniu, potrivit unui comunicat semnat de Mugur Bogdan Mitroi, președinte.

Dispoziții legale relevante cuprinse în Legea nr. 74/2018 de modificare a Legii nr. 8 din 1996 privind drepturile de autor:

” Art. 131 indice 2

(1) În cazul în care părţile nu pot stabili metodologii prin negociere, acestea pot recurge la mediere.
(5) În termen de 30 de zile de la finalizarea procedurii de mediere, părţile au obligaţia notificării Oficiului Român pentru Drepturile de Autor asupra rezultatului obţinut, cu respectarea regulilor aplicabile notificării actelor juridice.

(6) În cazul în care părţile nu au convenit asupra metodologiei prin negociere sau mediere, pot să se adreseze, în termen de 15 zile de la expirarea termenelor prevăzute la alin. (2) sau (5), instanţei judecătoreşti.

22. La articolul 131 indice 3, alineatele (1) şi (2) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
(5) La expirarea termenului de 30 de zile prevăzut la alin. (3), oricare dintre organismele de gestiune colectivă poate recurge la mediere sau se poate adresa instanţei judecătoreşti.”

Secţiuni: Dreptul proprietatii intelectuale, Mediere | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO