Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua Păcălelilor
01.04.2019 | Cristian JURA, Alina GAJA

 
Competition Law
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua Păcălelilor este marcată, anual, la data de 1 aprilie.

Ziua de 1 aprilie este recunoscută ca Zi a păcălelilor în majoritatea țărilor lumii. Marcată mai întâi în Europa, a trecut peste ocean și s-a răspândit apoi în majoritatea țărilor de pe glob. Este totuși sărbătorită cu preponderență în Europa și în America și mai puțin de civilizațiile orientale.

Potrivit superstițiilor, pe 1 aprilie, păcălelile trebuie să fie făcute înainte de ora prânzului, pentru că altfel cel care face farsa după-amiază va avea ghinion tot anul în curs. De altfel, cei care nu răspund cu zâmbetul pe buze unei farse făcute de rude și prieteni vor fi și ei urmăriți de ghinion tot anul.

Prin celebrarea acestei sărbători, 1 aprilie devine un prilej de bucurie și de distracție pentru toți cei care au simțul umorului. Mark Twain spunea că „ziua de 1 aprilie este ziua în care ne amintim ce suntem în celelalte 364 de zile ale anului”.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua Păcălelilor este marcată, anual, la data de 1 aprilie.

Sediul materiei: Celebrarea Zilei Păcălelilor își are originile în Franța, în secolul al XVI-lea, când a fost adoptat calendarul Gregorian, care a mutat Anul Nou de la 1 aprilie la 1 ianuarie. Vestea noului calendar s-a răspândit încet iar cei care continuau să sărbătorească anul nou de 1 aprilie erau considerați păcăliții de 1 aprilie.

În Franța această zi este numită Poisson d’Avril, adică “peștele de aprilie”, cu referire la un pește tânăr, ușor de capturat. Francezii obișnuiesc să-și păcălească prietenii lipindu-le pe spate un pește de hârtie. În momentul în care cineva descoperă farsa, acesta trebuie să strige “Poisson d’Avril!”.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.