« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contravenţii
CărţiProfesionişti
 

Judecătoria Constanța. Neindicarea actului normativ în procesul-verbal de contravenție încalcă dreptul la apărare
06.04.2018 | Mirela MANOLE

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Mirela Manole

Mirela Manole

Judecătoria Constanța a hotărât că dreptul la apărare a fost încălcat prin neindicarea actului normativ în procesul-verbal de contravenție, care prevede obligația pretins încălcată. În speță, procesul-verbal contestat a fost nelegal întocmit, nerespectând prevederile art. 16 alin. 1 OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, prin nemenționarea temeiului de drept încălcat de contravenient. Instanța apreciază ca fiind o vătămare a petentului și, în mod evident, o atingere gravă adusă garanțiilor prevăzute de art. 6 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale. (Decizia nr. 7407 din 22 iunie 2017 pronunțată de Secția Civilă a Judecătoriei Constanța, având ca obiect plângere contravențională)

Mirela Manole
Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship la Societate de Științe Juridice (SSJ)

 
Secţiuni: C. contravențional, Jurisprudență, Jurisprudență Judecătorii, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD