Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua internațională a cărților pentru copii
02.04.2019 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA


Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

 Ziua internațională a cărților pentru copii (International Children’s Book Day) este marcată, anual, la data de 2 aprilie.

A fost aleasă pentru a-l omagia pe unul dintre cei mai îndrăgiți autori de basme, Hans Christian Andersen. Scriitorul danez, născut la 2 aprilie 1805, la Odense, a încântat generații de copii cu povestiri, precum: „Hainele împăratului”, „Fetița cu chibrituri”, „Rățușca cea urâtă”, „Micuța sirenă”.

Ziua internațională a cărților pentru copii a fost inițiată de International Board on Books for Young People (IBBY) și are ca obiective promovarea relațiilor internaționale prin donații și realizarea de schimburi de cărți pentru copii, facilitarea accesului copiilor de pretutindeni la cărți cu standarde literare și artistice ridicate. IBBY încurajează publicarea și distribuirea de cărților de calitate pentru copii, în special în țările în curs de dezvoltare. De asemenea, oferă suport și instruire pentru cei implicați în educarea copiilor și în literatura pentru copii. Organizația protejează și susține drepturile copilului în conformitate cu Convenția ONU cu privire la drepturile copilului.

La nivel internațional, în fiecare an, această zi este patronată de o țară membră a IBBY. În 2018 țara aleasă a fost Letonia.

Inese Zandere, membru angajat și creator al IBBY-Letonia, potrivit unui comunicat al IBBY: „Micul este mare într-o carte.”

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, I Law You, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate