Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Casa Paleologu: Cursurile lunilor aprilie și mai 2018
30.03.2018 | Valeria BĂLĂNEL

Casa Paleologu  organizează cursurile lunilor aprilie și mai:

12 aprilie – lectorul Răzvan Ioan va căuta răspunsuri machiavelice la întrebarea ”Cum reformăm o țară coruptă?”Cursul va prezenta bazele autentice ale gîndirii lui Machiavelli, precum şi cîteva propuneri de consolidare a democrațiilor contemporane pornind de la opera marelui florentin.

16, 19 şi 23 aprilie – cele trei întîlniri ale cursului despre ”Pseudo-Dionisie Areopagitul”. Vom studia opera teologică şi filozofică a celui care scrie, la sfîrșitul antichității, sub numele de Dionisie Areopagitul, concentrându-ne asupra temelor care i-au conferit renumele.

2 şi 3 mai – ”Lucian de Samosata: prostia omenească”Lectorul a căutat să regrupeze cîteva texte în jurul unui punct comun, anume prostia omenească sub formă de credulitate: ea permite să prospere tot felul de impostori, paraziți și lingușitori, falși profeți, falși filozofi, falși traineri și coachi. Vremurile noastre abundă în asemenea personaje, arhetipurile sînt însă aceleași: doar numele și etichetele s-au schimbat.

4, 5 și 6 mai – Weekend la Cincșor pentru un nou curs din seria Despre înțelepciune în viață care pornește chiar de la începutul istoriei omenirii: ”Gilgamesh and Co.: eroi în căutarea nemuririi”Tema aceasta va scoate în evidență asemănările cu mituri prezente în alte culturi, cu alte figuri de eroi și cu alte texte fundamentale precum Geneza, Iliada sau Odiseea.

8 și 10 mai – începem o serie despre ”oratori români”. Primul curs, va fi dedicat momentului independenței: vom analiza cîteva dintre cele mai importante discursuri parlamentare care au marcat dezbaterile privind intrarea țării noastre în războiul ruso-turc și declarația de independență a României în mai 1877 – discursuri de-ale lui Mihail Kogălniceanu, Petre Carp, Ion și Dimitrie Brătianu, C. A. Rosetti, Vasile Boerescu și Nicolae Blaremberg. Stilurile oratorilor selectați sînt foarte diferite și permit astfel o discuție fructuoasă asupra tehnicilor retorice utilizate.

Pentru a putea participa la aceste cursuri, vă rugăm să urmați pașii de înscriere de aici.

Valeria Bălănel


Aflaţi mai mult despre ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Casa Paleologu: Cursurile lunilor aprilie și mai 2018”

  1. Dacă aș mai locui în București, aș merge săptămânal la cursurile Casei Paleologu.
    Acolo l-am citit- pentru prima dată – pe Montaigne, și apoi, tot pentru prima dată, pe Plutarh. Și pe Homer.
    O desfătare!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.