Secţiuni » Sustenabilitate
Sustenabilitate
EnergieProtecţia mediului

PMB a atribuit contractul pentru elaborarea „Strategiei pentru dezvoltarea unui oraș inteligent Smart City București” companiei DELOITTE România. UPDATE: Contractul, semnat
26.07.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sustenabilitate
JURIDICE - In Law We Trust

26 iulie 2018: Miercuri, 25 iulie 2018, Primăria Municipiului București a informat că a fost semnat contractul pentru elaborarea „Strategiei pentru dezvoltarea unui oraș inteligent Smart City București”, potrivit unui comunicat.

Strategia va fi realizată de compania Deloitte Consultanță SRL.

Principalele arii de intervenție urmărite în realizarea strategiei, fără a fi limitative, vor fi următoarele:
– guvernare locală – administrație inteligentă
– energie (electrică, termică, etc.) – energie inteligentă
– siguranță publică, inclusiv sistemul de urgență la nivelul Municipiului București – sistem de siguranță inteligent
– sănătate- sistem de sănătate inteligent
– infrastructură
– telecomunicații – tehnologii inteligente
– transport public – mobilitate inteligentă
– educație
– mediu – clădiri inteligente, energie verde
– turism – servicii turistice inteligente.

Gabriela Firea, primar general: „Am semnat astăzi contractul pentru elaborarea, în premieră, a unei strategii Smart City extrem de importantă pentru dezvoltarea Bucureștiului, care va aduce capitala României în rândul marilor orașe europene. Principalul scop al definitivării unei strategii smart este reprezentat de nevoia orașului de a furniza servicii de cea mai înaltă calitate atât cetățenilor săi cât și investitorilor, antreprenorilor locali și turiștilor, prin dezvoltarea tehnologica a orașului. De asemenea, prin implementarea Strategiei Smart City, bucureștenii vor beneficia de infrastructura de transport public și drumuri adecvate, servicii de calitate prin infrastructuri moderne, noi locuri de muncă, siguranța publică, reducerea emisiilor de CO2 și a poluării.”

***

30 martie 2018: Joi, 29 martie 2018, Primăria Municipiului București a informat că a atribuit contractul pentru elaborarea „Strategiei pentru dezvoltarea unui oraș inteligent Smart City București” companiei Deloitte România, potrivit unui comunicat.

Valoarea contractului este de 464.280 lei, fără TVA, cu o durată de prestare a serviciilor de 17 săptămâni de la data ordinului de începere a proiectului. Serviciile ce reprezintă obiectul contractului constă în analiza situației actuale a Bucureștiului și a zonei limitrofe, expunerea carențelor și a problemelor și furnizarea unui pachet de proiecte prioritare, etapizate și eficiente, care să răspundă necesităților specifice și deficiențelor reale cu care se confruntă orașul.

Gabriela Firea, primar general: „Bucureștiul face pași concreți pentru a deveni un oraș smart, adaptat epocii în care trăim, cea a tehnologiei informatice. Strategia pentru dezvoltarea unui oras inteligent Smart City București va stabili care sunt acțiunile prioritare pentru ca Bucureștiul să devină cu adevarat un oraș smart în toate domeniile. De asemenea, scopul acestei strategii este acela de a răspunde problemelor reale ale Municipiului București și de a ghida Primăria Municipiului București în formularea și implementarea proiectelor pe care le va adopta ulterior. Implementarea acestui proiect va îmbunătăți nivelul de trai al cetățenilor și va aduce capitala României la nivelul marilor capitale europene.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti