Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Inspecția Muncii. Acțiuni de control – 26-30 martie 2018
05.04.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul muncii, Dreptul securitatii sociale
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 4 aprilie 2018, Inspecția Muncii a informat că, în perioada 26-30 martie 2018, a desfășurat acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 2.891.450 de lei, potrivit unui comunicat.

În cadrul acțiunilor de control (2029 în domeniul relațiilor de muncă și 1217 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă), Inspecția Muncii a identificat 269 persoane care lucrau fără forme legale. Totodată, angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 122 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi sau nu încadrate ca fiind accidente de muncă.

Începând cu data de 31 martie 2018, Inspecția Muncii va desfășura acțiuni de verificare a angajatorilor care nu respectă prevederile art. 4 alin. (3) din HG nr. 905/2017 privind Registrului General de Evidenţă a Salariaţilor.

Dantes Nicolae Bratu”Suntem tot mai des întrebați ce amenzi riscă angajatorii care vor fi verificați de inspectorii de muncă dacă au operat transmiterea datelor în REVISAL. În contextul modificărilor legislative aduse prin HG nr. 905/2017 privind Registrului General de Evidenţă a Salariaţilor, termenul de transmitere în aplicația REVISAL a modificărilor salariale a suferit o prorogare până la data de 31 martie 2018, dată de la care sunt aplicabile prevederile art. 8, alin. 2, lit. e) din actul normativ sus menționat (amendă de la 5.000 la 8.000 de lei). În urma analizării situației referitoare la transmiterea modificărilor salariale la contractele individuale de muncă în sistemul informatic aferent Registrului General de Evidenţă a Salariaţilor, se constată necesitatea ca inspectorii de muncă să efectueze acțiuni de verificare a angajatorilor care nu respectă prevederile art. 4, alin. (3) care stipulează că orice modificare a datelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. h) se transmite în registru în termen de 20 de zile lucrătoare de la data producerii acesteia.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti