Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Inspecția Muncii. Acțiuni de control – 26-30 martie 2018
05.04.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 4 aprilie 2018, Inspecția Muncii a informat că, în perioada 26-30 martie 2018, a desfășurat acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 2.891.450 de lei, potrivit unui comunicat.

În cadrul acțiunilor de control (2029 în domeniul relațiilor de muncă și 1217 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă), Inspecția Muncii a identificat 269 persoane care lucrau fără forme legale. Totodată, angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 122 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi sau nu încadrate ca fiind accidente de muncă.

Începând cu data de 31 martie 2018, Inspecția Muncii va desfășura acțiuni de verificare a angajatorilor care nu respectă prevederile art. 4 alin. (3) din HG nr. 905/2017 privind Registrului General de Evidenţă a Salariaţilor.

Dantes Nicolae Bratu”Suntem tot mai des întrebați ce amenzi riscă angajatorii care vor fi verificați de inspectorii de muncă dacă au operat transmiterea datelor în REVISAL. În contextul modificărilor legislative aduse prin HG nr. 905/2017 privind Registrului General de Evidenţă a Salariaţilor, termenul de transmitere în aplicația REVISAL a modificărilor salariale a suferit o prorogare până la data de 31 martie 2018, dată de la care sunt aplicabile prevederile art. 8, alin. 2, lit. e) din actul normativ sus menționat (amendă de la 5.000 la 8.000 de lei). În urma analizării situației referitoare la transmiterea modificărilor salariale la contractele individuale de muncă în sistemul informatic aferent Registrului General de Evidenţă a Salariaţilor, se constată necesitatea ca inspectorii de muncă să efectueze acțiuni de verificare a angajatorilor care nu respectă prevederile art. 4, alin. (3) care stipulează că orice modificare a datelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. h) se transmite în registru în termen de 20 de zile lucrătoare de la data producerii acesteia.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.