Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Competența materială a acțiunilor cu obiect exclusiv patrimonial împotriva autorităţilor publice
09.04.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Drept civil, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât, conform art. 8 coroborat cu art. 18 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, că cererile ce vizează exclusiv obligarea autorităţilor publice la plata unor despăgubiri nu sunt de competența instanței de contencios administrativ, ci a instanțelor de drept comun. În speță, acţiunea prin care s-a solicitat obligarea Statului Român – prin Ministerul Finanţelor Publice, a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi a Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava -, în solidar, la plata de despăgubiri pentru prejudiciul cauzat prin executarea deciziilor de instituire a unor măsuri asigurătorii, desființate de către instanţele de judecată, pe calea contestaţiei la executare, are un obiect exclusiv patrimonial, neputând atrage competența instanței de contencios administrativ. (Decizia nr. 1904 din data de 23 noiembrie 2017 pronunțată de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, având ca obiect pretenții)

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti