Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Competența materială a acțiunilor cu obiect exclusiv patrimonial împotriva autorităţilor publice


9 aprilie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât, conform art. 8 coroborat cu art. 18 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, că cererile ce vizează exclusiv obligarea autorităţilor publice la plata unor despăgubiri nu sunt de competența instanței de contencios administrativ, ci a instanțelor de drept comun. În speță, acţiunea prin care s-a solicitat obligarea Statului Român – prin Ministerul Finanţelor Publice, a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi a Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava -, în solidar, la plata de despăgubiri pentru prejudiciul cauzat prin executarea deciziilor de instituire a unor măsuri asigurătorii, desființate de către instanţele de judecată, pe calea contestaţiei la executare, are un obiect exclusiv patrimonial, neputând atrage competența instanței de contencios administrativ. (Decizia nr. 1904 din data de 23 noiembrie 2017 pronunțată de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, având ca obiect pretenții)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică