JURIDICE SELECTED
Print Friendly, PDF & Email

Ioan-Aurel Pop, ales președinte al Academiei Române

05.04.2018 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Joi, 5 aprilie 2018, academicianul Ioan-Aurel Pop a fost ales președinte al Academiei Române, potrivit unui comunicat.

În cadrul Adunării generale, academicianul Ioan-Aurel Pop, care va prelua prerogativele specifice funcției în termen de 15 zile, a fost ales cu 85 de voturi. Mandatul de președinte al Academiei Române durează patru ani.

Academicianul Ioan-Aurel Pop (63 de ani) este istoric, autor a peste 50 de cărți, ediții de izvoare istorice, tratate și manuale universitare, volume îngrijite și a peste 300 de studii, articole, recenzii, dări de seamă, cronici în volume separate, reviste de specialitate și publicații de cultură. A fost distins cu Premiul George Barițiu al Academiei Române (1991), Premiul de excelență al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni (2011) și Premiul Media de Excelență din partea ziarului „Gazeta de Cluj” (2011).

Alegerile pentru celelalte funcții din Prezidiu, patru de vicepreședinte și una de secretar, vor avea loc vineri, 20 aprilie 2018.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week