Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Rusia. Aplicaţia de mesagerie Telegram poate fi blocată. UPDATE: Manifestații pentru internet liber


15 mai 2018 | Irina RIMARU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Duminică, 13 mai 2018: Cel puţin 20 de persoane au fost reţinute în timpul unei manifestaţii pentru internet liber, după decizia autorităţilor de a bloca aplicaţia de mesagerie criptată Telegram, potrivit rferl.org.

Protestatar: “Trebuie să putem să ne exprimăm punctul de vedere, să nu ne fie teamă să ne exprimăm. Nu trebuie să ne temem de nimic, nici de poliţie şi nici că ni se interzice să vorbim.”

***

Vineri, 6 aprilie 2018: Roskomnadzor, autoritatea de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor din Rusia, a anunţat că a lansat o procedură la un tribunal din Moscova pentru a cere limitarea accesului la Telegram, potrivit reuters.com.

Telegram este o aplicaţie de mesagerie criptată fondată de rusul Pavel Durov, creditată cu un nivel înalt de confidenţialitate a mesajelor.

Această acțiune vine în urma refuzului Telegram de a furniza serviciilor de securitate ruse (FSB) cheile de decriptare care să permită citirea mesajelor utilizatorilor.

Pavel Dunov: „Ameninţările cu blocarea Telegram dacă aceasta nu furnizează datele personale ale utilizatorilor săi nu vor da rezultate. Telegram îşi va apăra libertatea şi confidenţialitatea.”

Irina Rîmaru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică