TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Fals în declaraţii. Declaraţii de avere. Desfiinţare parţială
11.04.2018 | Adrian ŞANDRU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Adrian Șandru

Adrian Șandru

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că înscrierea, cu intenţie, a unor menţiuni false în declaraţia de avere constituie infracţiunea de fals în declaraţii. În cazul în care dispune condamnarea inculpatului pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţii, constând în înscrierea unor menţiuni false în declaraţiile de avere, instanţa desfiinţează parţial, conform art. 25 alin. 3 C. proc. pen., declaraţiile de avere, sub aspectul menţiunilor false din cuprinsul acestora. În speţă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a reţinut că  se impunea desfiinţarea în parte a declaraţiilor de avere necorespunzătoare adevărului date în 2009 şi 2010 de către inculpatul A., în cuprinsul cărora, la rubrica „datorii”, este menţionat împrumutul de 250.000 de euro pe care inculpatul l-a luat de la tatăl său, respectiv rubrica „venituri din alte resurse” din declaraţiile date în anii 2011-2016, unde s-a menţionat că această sumă a fost moştenită de la tatăl său. (Decizia   nr. 381/A din 6 noiembrie 2017 pronunţată de Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect infracţiunea de fals în declaraţii)

Adrian Șandru
Avocat MAREȘ DANILESCU MAREȘ în asociere cu DAN LUPAȘCU

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate