« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contravenţii
CărţiProfesionişti
 

Judecătoria Brăila. Lipsa calității de subiect activ al faptei contravenționale
14.04.2018 | Valeria BĂLĂNEL

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Valeria Bălănel

Valeria Bălănel

Judecătoria Brăila a hotărât că este lovit de nulitate absolută procesul-verbal de contravenție în care lipsește consemnarea în mod legal a persoanei vinovate de săvârșirea faptei contravenționale și datele acesteia. În aceste sens, întrucât întreprinderea individuală nu este persoană juridică, aceasta nu poate fi subiect activ al contravenției, prin înregistrarea în Registrul Comerțului dobândind doar dreptul de a desfășura activitate cu caracter economic. Instanța a reținut că pentru fapta constatată se impunea a fi sancționat reprezentantul legal al întreprinderii, respectiv persoana fizică ce are calitate de întreprinzător și care răspunde contravențional și patrimonial cu propriul patrimoniu, cu respectarea disp. art. 31 C.civ. și art. 20 din OUG nr. 44/2008, privind patrimoniul de afectațiune. (Sentința civilă nr. 644/2018 din data de 7 februarie 2018 pronunțată de Secția Civilă a Judecătoriei Brăila având ca obiect anulare proces-verbal de contravenție)

Valeria Bălănel

 
Secţiuni: C. contravențional, Jurisprudență, Jurisprudență Judecătorii, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD