BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Contravenţii
CărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

Judecătoria Brăila. Lipsa calității de subiect activ al faptei contravenționale

14.04.2018 | Valeria BĂLĂNEL
Abonare newsletter
Valeria Bălănel

Valeria Bălănel

Judecătoria Brăila a hotărât că este lovit de nulitate absolută procesul-verbal de contravenție în care lipsește consemnarea în mod legal a persoanei vinovate de săvârșirea faptei contravenționale și datele acesteia. În aceste sens, întrucât întreprinderea individuală nu este persoană juridică, aceasta nu poate fi subiect activ al contravenției, prin înregistrarea în Registrul Comerțului dobândind doar dreptul de a desfășura activitate cu caracter economic. Instanța a reținut că pentru fapta constatată se impunea a fi sancționat reprezentantul legal al întreprinderii, respectiv persoana fizică ce are calitate de întreprinzător și care răspunde contravențional și patrimonial cu propriul patrimoniu, cu respectarea disp. art. 31 C.civ. și art. 20 din OUG nr. 44/2008, privind patrimoniul de afectațiune. (Sentința civilă nr. 644/2018 din data de 7 februarie 2018 pronunțată de Secția Civilă a Judecătoriei Brăila având ca obiect anulare proces-verbal de contravenție)

Valeria Bălănel

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week