Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Normele de punere în aplicare a articolului 6 din Decizia (UE, Euratom) 2017/46 privind securitatea sistemelor informatice și de comunicații în cadrul Comisiei Europene
12.04.2018 | Elena ALBU

JURIDICE - In Law We Trust
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii, seria L 93/4 din 11 aprilie 2018 a fost publicată Decizia (UE, Euratom) 2018/559 a Comisiei din 6 aprilie 2018 de stabilire a normelor de punere în aplicare a articolului 6 din Decizia (UE, Euratom) 2017/46 privind securitatea sistemelor informatice și de comunicații în cadrul Comisiei Europene.

Adoptarea Deciziei (UE, Euratom) 2017/46 a făcut necesară revizuirea, actualizarea și consolidarea de către Comisie a normelor de punere în aplicare legate de Decizia C(2006) 3602 privind securitatea sistemelor informatice și de comunicații utilizate de Comisie, care a fost abrogată.

În deplină conformitate cu regulamentul intern de procedură, membrul Comisiei responsabil cu securitatea a fost mandatat să stabilească norme de punere în aplicare în conformitate cu articolul 13 din Decizia (UE, Euratom) 2017/46 a Comisiei.

Obiectul și domeniul de aplicare al prezentei decizii sunt prevăzute la articolul 1 din Decizia (UE, Euratom) 2017/46.

Dispozițiile prezentei decizii se aplică tuturor sistemelor informatice și de comunicații (SIC). Cu toate acestea, responsabilitățile prevăzute în prezenta decizie nu se aplică SIC care prelucrează informații ale UE clasificate. Responsabilitățile relevante pentru aceste sisteme se stabilesc de către proprietarul de sistem și de către Autoritatea de securitate a Comisiei în conformitate cu Decizia (UE, Euratom) 2015/444 a Comisiei.

Capitolul 2 din prezenta decizie conține o sinteză a aspectelor practice ale organizării și a responsabilităților care au legătură cu securitatea informatică. Capitolul 3 din prezenta decizie conține o prezentare generală a proceselor care au legătură cu articolul 6 din Decizia (UE, Euratom) 2017/46.

Prezenta decizie este adusă la cunoștința personalului Comisiei și a tuturor persoanelor cărora li se aplică și este publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

În cazurile în care acest lucru este necesar, dispozițiile prezentei decizii sunt detaliate suplimentar în standarde și/sau orientări care vor fi adoptate în conformitate cu Decizia (UE, Euratom) 2017/46 și cu Decizia C(2017) 7428. Standardele și orientările în materie de securitate informatică trebuie să prevadă detalii suplimentare referitoare la aceste norme de punere în aplicare și la aplicarea Deciziei (UE, Euratom) 2017/46 în ceea ce privește anumite domenii având legătură cu securitatea, în conformitate cu anexa A la ISO 27001:2013. Aceste standarde și orientări trebuie să fie bazate pe bunele practici din sectorul de profil și să fie alese astfel încât să fie adecvate mediului informatic al Comisiei.

Prezenta decizie intră în vigoare la 30 aprilie 2018.

Consilier juridic Elena Albu

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.