Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Ziua mondială a artei
15.04.2020 | Cristian JURA, Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust
Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua mondială a artei este marcată, anual, la data de 15 aprilie.

Casa Artelor Dinu Lipatti celebrează miercuri, 15 aprilie 2020, Ziua Mondială a Artei, Ediția Online. Cu acest prilej, veţi putea urmări, de la ora 17.00, înregistrarea recitalului Balada, un secol de muzică susţinut de violonistul Alexandru Tomescu şi pianista Angela Drăghicescu în cadrul turneului Stradivarius 2018. În program – creaţii din repertoriul românesc semnate de compozitori precum Dinu Lipatti, George Enescu, Dumitru Capoianu, Tiberiu Olah şi Mihail Jora. Evenimentul va fi postat pe paginile Facebook, Instagram și Youtube ale Casei Artelor Dinu Lipatti.

Recital Extraordinar de Ziua Mondială a Artei, la Casa Artelor „Dinu Lipatti”, Ediție Online

Dragi prieteni, Casa Artelor „Dinu Lipatti” vă oferă, de Ziua Mondială a Artei, un Recital Extraordinar pe care violonistul Alexandru Tomescu și pianista Angela Drăghicescu l-au susținut în anul 2018, în Salonul de Muzică din Casa Lipatti. #SuntemOnline ❤️ #ZiuaMondialaAArtei ❤️ #CasaLipatti ❤️ #DinuLipatti ❤️ #NuSuntetiSinguri ❤️ #NuRenuntamLaCultura ❤️

Gepostet von Casa Artelor "Dinu Lipatti" am Mittwoch, 15. April 2020

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua mondială a artei este marcată, anual, la data de 15 aprilie.

Această zi este marcată ca o recunoaştere a contribuţiei oamenilor de artă la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale.

Astăzi, 15 aprilie, se împlinesc 567 de ani de la naşterea lui Leonardo da Vinci, pictor, sculptor, arhitect, muzician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist și scriitor, el fiind considerat cel mai important reprezentant al Renașterii italiene.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua mondială a artei (World Art Day) este marcată, anual, la data de 15 aprilie.

Sediul materiei: Data a fost aleasă în memoria pictorului, sculptorului, arhitectului, inventatorului şi umanistului italian Leonardo da Vinci (15 apr.1452 – 2 mai 1519), considerat un simbol al liberei exprimări, un vizionar în lumea artelor. El este şi autorul celebrului adagiu „În viaţă, frumuseţea dispare. În artă, nu”.

A fost instituită la iniţiativa Asociaţiei Internaţionale a Artei, în cadrul celei de a XVII-a Adunări generale de la Guadalajara, Mexic. Asociaţia Internaţională de Artă (IAA/AIAP) este o organizaţie nonguvernamentală (ONG) care lucrează în parteneriat oficial cu UNESCO.

Asociaţia Internaţională a Artei a luat fiinţă în 1952, la o conferinţă a artiştilor din Veneţia, când 23 de guverne şi 48 de asociaţii de artişti din 19 ţări s-au declarat în favoarea formării unei asociaţii internaţionale de pictori, sculptori şi gravori, astfel că a fost constituit un consiliu provizoriu sub preşedinţa lui Gino Severini (Italia), iar un secretariat a fost deschis la Casa UNESCO din Paris, potrivit unui comunicat al IAA.

Doi ani mai târziu, în 1954 a fost convocată pentru prima dată Adunarea Generală a Asociaţiei, tot la Veneţia, în cadrul căreia şi-a stabilit structura şi obiectivele. La această primă adunare au participat 18 ţări. Printre artiştii care şi-au pus amprenta a supra AIAP/IAA se numără: Joan Miro, Georges Braque, Robert Delaunay, Victor Pasmore, Hans Hartung, Marie Laurencin, André Masson, Victor Vasarely, Cesar Baldaccini, Alexander Calder.

Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.