Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Decizia de punere în aplicare (UE) 2018/576 a Comisiei privind standardele tehnice pentru elementele de securitate aplicate produselor din tutun
16.04.2018 | Elena ALBU

Secţiuni: Dreptul mediului, Dreptul Uniunii Europene, Health & Pharma (Dreptul sănătății), Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 96/57 din 16 aprilie 2018  a fost publicată Decizia de punere în aplicare (UE) 2018/576 a Comisiei din 15 decembrie 2017 privind standardele tehnice pentru elementele de securitate aplicate produselor din tutun.

Directiva 2014/40/UE prevede că toate pachetele unitare de produse din tutun introduse pe piață trebuie să poarte un element de securitate inviolabil, compus din elemente vizibile și invizibile, care să faciliteze verificarea autenticității produselor din tutun. Ar trebui să se stabilească standarde tehnice pentru un sistem de elemente de securitate.

Elementele de securitate, împreună cu sistemul care asigură trasabilitatea produselor din tutun prevăzut la articolul 15 din Directiva 2014/40/UE și stabilit în Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2018/574 al Comisiei, ar trebui să permită monitorizarea și asigurarea cu mai mare eficacitate a conformității produselor din tutun cu Directiva 2014/40/UE.

Normele comune la nivelul Uniunii privind standardele referitoare la elementele de securitate sunt esențiale, deoarece reglementările naționale divergente și insuficient de exacte pot submina eforturile de îmbunătățire a conformității produselor din tutun cu reglementările privind produsele din tutun de la nivelul Uniunii. Un cadru mai armonizat pentru elementele de securitate în toate statele membre ar trebui să faciliteze, de asemenea, funcționarea pieței interne a produselor din tutun legale.

Standardele tehnice pentru elementele de securitate ar trebui să țină seama în mod corespunzător de nivelul înalt de inovare care există în acest domeniu, permițând în același timp autorităților competente ale statelor membre să verifice într-un mod eficace autenticitatea produselor din tutun. Fiecare stat membru ar trebui să își poată defini combinația sau combinațiile de elemente de autentificare care vor fi utilizate pentru dezvoltarea elementelor de securitate aplicate produselor din tutun fabricate sau importate pe teritoriul său.

Prezenta decizie stabilește standardele tehnice pentru elementele de securitate aplicate pachetelor unitare de produse din tutun introduse pe piața Uniunii.

Țigaretele și tutunul de rulat care au fost produse în Uniune sau importate în Uniune înainte de 20 mai 2019 și care nu poartă un element de securitate în conformitate cu prezenta decizie pot rămâne în liberă circulație până la 20 mai 2020.

Produsele din tutun altele decât țigaretele și tutunul de rulat care au fost produse în Uniune sau importate în Uniune înainte de 20 mai 2024 și care nu poartă un element de securitate în conformitate cu prezenta decizie pot rămâne în liberă circulație până la 20 mai 2026.

Prezenta decizie se adresează statelor membre.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti