Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Propunere ref. modificarea Legii pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, adoptată de Senat
17.04.2018 | Magdalena SĂRSAN

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 16 aprilie 2018, Senatul României a adoptat, cu 98 de voturi „pentru”, o propunere legislativă pentru modificarea art. 16 lit. b) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat.

Potrivit propunerii, exercitarea profesiei de avocat ar urma să fie compatibilă cu activități și funcții didactice în învățământul superior, activitatea de cercetare juridică ori de creație tehnico-științifică.

În prezent, potrivit art. 16 lit. b) din Legea nr. 51/1995, exercitarea profesiei de avocat este compatibilă cu „activităţi şi funcţii didactice în învăţământul juridic superior”.

Potrivit inițiatorilor, demersul se justifică prin prisma faptului că, deși exercită o profesie liberală, avocații au un regim mai restrictiv în privința activităților pe care le pot desfășura, comparativ cu alte profesii liberale (consilieri juridici, notari publici, executori judecătorești) și cu magistrații.

În acest caz, Senatul României este prima Cameră sesizată.

:: PropunereaPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.