Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Propunere ref. modificarea Legii pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, adoptată de Senat
17.04.2018 | Magdalena SĂRSAN

Luni, 16 aprilie 2018, Senatul României a adoptat, cu 98 de voturi „pentru”, o propunere legislativă pentru modificarea art. 16 lit. b) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat.

Potrivit propunerii, exercitarea profesiei de avocat ar urma să fie compatibilă cu activități și funcții didactice în învățământul superior, activitatea de cercetare juridică ori de creație tehnico-științifică.

În prezent, potrivit art. 16 lit. b) din Legea nr. 51/1995, exercitarea profesiei de avocat este compatibilă cu „activităţi şi funcţii didactice în învăţământul juridic superior”.

Potrivit inițiatorilor, demersul se justifică prin prisma faptului că, deși exercită o profesie liberală, avocații au un regim mai restrictiv în privința activităților pe care le pot desfășura, comparativ cu alte profesii liberale (consilieri juridici, notari publici, executori judecătorești) și cu magistrații.

În acest caz, Senatul României este prima Cameră sesizată.

:: Propunerea


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.