Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea unor acte normative în materia achizițiilor publice I Proiect. UPDATE: Avize favorabile


5 iulie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

5 iulie 2018: Consiliul Superior al Magistraturii a publicat:
–  Hotărârea Plenului C.S.M. nr. 58 din 18 ianuarie 2018, prin care a avizat favorabil proiectul de Ordonanță de Urgență a Guvernului privind modificarea și completarea unor acte normative cu impact în domeniul achizițiilor publice, cu observaţiile prevăzute în Anexă
Hotărârea Plenului C.S.M. nr. 602 din 24 mai 2018, prin care a avizat favorabil proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu impact în domeniul achiziţiilor publice.

***

Marți, 17 aprilie 2018, Agenția Națională pentru Achiziții Publice a lansat în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de Urgență a Guvernului privind modificarea și completarea unor acte normative cu impact în domeniul achizițiilor publice.

Principalele modificări menite să simplifice legislația în domeniu vizează remedierea următoarelor probleme, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor Publice:
– întârzieri provocate de observatorii ex-ante în evaluarea ofertelor și în desemnarea câștigătorilor;
– numărul foarte mare de contestații;
– lipsa consistenței și a trasabilității deciziilor Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC);
– suprareglementarea sub pragurile valorice obligatorii din directivele europene;
– opiniile diferite emise de diversele entități ale sistemului;
– blocajele administrative generate de legislația conexă;
– alocarea neunitară de resurse.

:: Proiectul

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii