Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Inspecția Judiciară vs. Laura Codruța Kovesi ref. încălcarea Codului deontologic al judecătorilor și procurorilor. UPDATE: Respingere acțiune disciplinară
25.07.2018 | Magdalena SĂRSAN

Secţiuni: Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
Magdalena Sărsan

Magdalena Sărsan

25 iulie 2018: Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii:
– a respins, cu unanimitate, acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Laurei Codruţa Kovesi, procuror în cadrul DIICOT – BT Sibiu, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. ș) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ca neîntemeiată;
– a respins, cu majoritate, acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Laurei Codruţa Kovesi pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ca neîntemeiată.

*Cu opinie separată, în sensul admiterii acţiunii disciplinare formulată de Inspecţia Judiciară pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

:: Ordinea de zi soluționată

***

19 aprilie 2018: Miercuri, 18 aprilie 2018, Inspecția Judiciară a informat că a exercitat acțiunea disciplinară împotriva Laurei Codruța Kovesi, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) și ș) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, respectiv manifestări care aduc atingere onoarei profesionale și prestigiului justiției săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu și nerespectarea deciziilor Curții Constituționale a României, potrivit unui comunicat.

În motivarea acțiunii, care va fi înaintată către Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară consideră că, prin refuzul de a se prezenta în fața Comisiei speciale de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea și desfășurarea alegerilor din 2009 și rezultatele scrutinului prezidențial, prin refuzul de a pune la dispoziție și de a furniza informațiile deținute, precum și prin poziția publică asumată, Laura Codruța Kovesi a încălcat art. 4 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, art. 104 din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, precum și art. 7, 17, 18 și 20 din Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor.

Magdalena Sărsan

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti