TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

MUȘAT & ASOCIAȚII – Cum ne adaptăm la revoluția fiscală și la noile priorități în relațiile de muncă în 2018
18.04.2018 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

„Revoluția fiscală” inițiată în 2017, precum și efectele ei asupra mediului de afaceri, sunt subiecte care ocupă, în continuare, o poziție prioritară pe agenda angajatorilor.

În acest context, miercuri, 18 aprilie, MUȘAT & ASOCIAȚII a organizat conferința „Cum ne adaptăm la revoluția fiscală și la noile priorități în relațiile de muncă în 2018”. Evenimentul a reunit directori financiari, manageri de resurse umane și șefi ai departamentelor juridice ai unor mari companii locale și internaționale, din diverse domenii de activitate precum: domeniul bancar & financiar, farmaceutic și medical, IT, retail, energie și logistică.

Lectorii conferinței au fost specialiști în consultanță fiscală și dreptul muncii din cadrul casei de avocatură: Răzvan Graure, Partener, specialist cu peste 12 ani de experiență în consultanță fiscală, Roxana Bujoreanu, Senior Tax Manager, având peste 10 ani de experiență profesională în fiscalitate, Anca Vătăşoiu, Managing Associate şi Simona Anton, Senior Associate, specialişti cu peste 10 ani de experienţă în dreptul muncii.

Conferința a debutat cu prezentarea noilor reglementări fiscale și a impactului acestora asupra unor categorii vulnerabile de angajați, precum: angajații cu timp de muncă parțial, angajații aflați în concediu medical sau concediu de maternitate și angajații aflați în concediu de creștere a copilului.

În continuare, a fost dezbătută problema impozitelor directe în contextul noii reforme fiscale și a modificărilor aduse la deducerea cheltuielilor cu dobânzile, a cesiunilor de creanță și a impozitelor aplicate microîntreprinderilor.

Trecând de la partea concretă a modificărilor legislative și a impactului acestora asupra mediului de afaceri la partea practică, s-a discutat, în continuare, problema noilor costuri ale timpului de lucru. Subiectele abordate au fost: timpul de lucru, timpul de odihnă și noțiunea de „on-call”, un concept de interes pentru angajatori în contextul în care nu există prevederi legale care să reglementeze această noțiune.
Conferința s-a încheiat cu o dezbatere pe tema egalității de șanse în cadrul căreia accentul s-a pus pe reglementarea conceptului la nivel european şi naţional, aplicarea legislației privind discriminarea în cadrul relaţiilor de muncă și pe modul în care legea asigură protecția împotriva unor potențiale abuzuri.

Invitații au manifestat un real interes cu privire la temele si subiectele abordate, iar pe parcursul conferinței au participat activ adresând intrebări, împărtășind experiențe practice și dezbătând împreună cu avocații Mușat și Asociații soluții adaptate domeniului lor de activitate.

***

Despre MUȘAT & ASOCIAȚII

MUȘAT & ASOCIAȚII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 16 parteneri şi peste 100 de avocati şi consilieri, MUȘAT & ASOCIAȚII acordă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUȘAT & ASOCIAȚII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicaţiile internaţionale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocatiale, multi dintre avocaţii firmei fiind la randul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca facând parte din elita avocaturii de business din Romania.

În 2015, MUȘAT & ASOCIAȚII a câştigat premiul “Firma de avocatură a anului în Romania”, distincţie acordată anual de reputata publicaţie britanică “The Lawyer” firmelor de avocaţi din Europa care au obţinut performanţe deosebite în anul de referinţă.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate