Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

CSALB. Bilanț al activității în primele trei luni ale anului 2018
20.04.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 19 aprilie 2018, Centrul de soluționare alternativă a litigiilor din domeniul bancar a informat că activitatea desfășurată în primul trimestru al anului 2018 a crescut de 10 ori comparativ cu perioada similară a anului 2017, potrivit unui comunicat.

În primele trei luni ale acestui an, au fost înregistrate 175 de dosare, față de 19 dosare înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut, 74 de dosare fiind deja soluționate favorabil, iar cinci printr-o încheiere. Alte 94 de dosare se află în diverse faze de soluționare.

Totodată, în aceeași perioadă, CSALB a gestionat 633 de solicitări scrise, dintre care 310 conforme, numărul fiind de aproximativ trei ori mai mare decât în trimestru 1 al anului 2017. Numărul cererilor clasate a coborât la aproximativ 25% din numărul de solicitări conforme, o scădere semnificativă comparativ cu anii anteriori.

Din totalul solicitărilor înregistrate, 90% au vizat probleme cu creditele contractate, în timp ce restul de 10% au avut ca obiect neînțelegeri în ceea ce privește depozitele bancare, contul curent, transferuri bancare sau leasing.

Alexandru Păunescu, membru în Colegiul de coordonare al CSALB: „Începând cu ultimul trimestru al anului trecut, activitatea CSALB s-a intensificat, trend confirmat și în 2018. Tot mai mulți consumatori apelează la CSALB în demersul lor de soluționare a diferendelor pe care le au cu comercianții din sistemul financiar – bancar. Acest lucru s-a întâmplat concomitent cu o deschidere tot mai mare a băncilor spre procedurile de conciliere. Astfel, ne bucurăm să vedem că ambele părţi au înțeles rolul CSALB, precum și beneficiile procedurilor SAL

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti