JURIDICE SELECTED
Transmisiunile live, înregistrarile video şi transcripturile conferinţelor şi dezbaterilor JURIDICE.ro sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Avocaţii din Baroul Bucureşti, Baroul Ilfov şi Baroul Dolj beneficiază de 40% reducere. UNBR încurajează extinderea la nivelul tuturor barourilor. Executorii Camerei Executorilor Bucureşti şi membrii UNELM beneficiază de 20% reducere.
Print Friendly, PDF & Email

CE. Interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 30 alin. 5 din Regulamentul 2016/679 (GDPR)

20 aprilie 2018 | Andreea COMAN
Andreea Coman

Andreea Coman

Marți, 10 aprilie 2018, Grupul de Lucru pentru protecția persoanelor în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, instituit prin Directiva 95/46/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 25 octombrie 1995, a emis un document de lucru cu privire la interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 30 din Regulament 2016/679 (GDPR) care instituie în sarcina operatorilor și persoanelor împuternicite obligația de a păstra o evidență a activităților de prelucrare, potrivit site-ului Comisiei Europene. Acest document stabileşte poziţia Grupului de Lucru Art. 29 cu privire la derogările de la această obligație.

Potrivit art. 30 alin. 5 din Regulament, „Obligaţiile menţionate la alineatele 1 şi 2 nu se aplică unei întreprinderi sau organizaţii cu mai puţin de 250 de angajaţi, cu excepţia cazului în care prelucrarea pe care o efectuează este susceptibilă să genereze un risc pentru drepturile şi libertăţile persoanelor vizate, prelucrarea nu este ocazională sau prelucrarea include categorii speciale de date, astfel cum se prevede la articolul 9 alineatul (1), sau date cu caracter personal referitoare la condamnări penale și infracţiuni, astfel cum se menționează la articolul 10”.

:: Document de lucru 

Avocat Andreea Coman
Senior Associate SĂVESCU & ASOCIAŢII


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Lasă un răspuns

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.