Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

CSM a aprobat propunerile ref. modificarea Regulamentului privind transferul şi detaşarea magistraților
20.04.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 19 aprilie 2018, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat propunerile de modificare a Regulamentului privind transferul şi detaşarea judecătorilor şi procurorilor, delegarea judecătorilor, numirea judecătorilor şi procurorilor în funcţii de conducere, precum şi numirea judecătorilor în funcţia de procuror şi a procurorilor în funcţia de judecător.

1. La articolul 15, alineatele (3) şi (4) se modifică şi vor avea următorul cuprins: (majoritate: 14 voturi da, 1 vot nu)
„(3) Atunci când Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii apreciază necesar, judecătorul a cărui delegare se propune susţine un interviu în faţa Secţiei.
(4) Dispoziţiile alin. (3) se aplică în mod corespunzător în cazul în care se propune delegarea succesivă a aceluiaşi judecător în aceeaşi funcţie de conducere.”

2. La articolul 17, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins: (unanimitate)
„(4) Judecătorul a cărui delegare se propune susţine un interviu în faţa Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.”

3. La articolul 17, după alineatul (4) se introduc două noi alineate, alineatele (5) şi (6), cu următorul cuprins: (majoritate: 14 voturi da, 1 vot nu)

„(5) În cazul în care se propune delegarea succesivă a aceluiaşi judecător în aceeaşi funcţie de conducere, susţinerea interviului nu mai este necesară, cu excepţia cazului în care Secţia pentru judecători dispune altfel.
(6) Dispoziţiile art. 16 se aplică în mod corespunzător.”

4. La articolul 19, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins: (majoritate: 14 voturi da, 1 vot nu)
„(3) Atunci când Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii apreciază necesar, judecătorul propus pentru numirea în funcţia de preşedinte de secţie va susţine în faţa Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii un interviu care
constă în:
a) susţinerea planului managerial sub următoarele aspecte:
– prezentarea sintetică a secţiei pentru a cărei conducere candidează;
– identificarea unor eventuale disfuncţii şi vulnerabilităţi, precum şi a soluţiilor propuse pentru prevenirea şi înlăturarea acestora;
– propuneri pentru îmbunătăţirea activităţii manageriale a secţiei pentru a cărei conducere candidează;
– compatibilitatea planului managerial întocmit de candidat cu cel al preşedintelui instanţei, dacă este cazul;
b) verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare, vizând în esenţă capacitatea de organizare, rapiditatea în luarea deciziilor, rezistenţa la stres, autoperfecţionarea, capacitatea de analiză, sinteză, previziune, strategie şi planificare pe termen scurt, mediu şi lung, iniţiativă, capacitatea de adaptare rapidă, capacitatea de relaţionare şi comunicare;
c) verificarea cunoştinţelor specifice funcţiei pentru care s-a depus candidatura.”

5. La articolul 191, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins: (unanimitate)
„(4) Candidaţii vor susţine în faţa Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii un interviu, care constă în:

a) susţinerea planului managerial sub următoarele aspecte:
– prezentarea sintetică a instanţei sau a secţiei pentru a cărei conducere candidează;
– identificarea unor eventuale disfuncţii şi vulnerabilităţi, precum şi a soluţiilor propuse pentru prevenirea şi înlăturarea acestora;
– propuneri pentru îmbunătăţirea activităţii manageriale a instanţei sau a secţiei pentru a cărei conducere candidează;
– compatibilitatea planului managerial întocmit de candidat cu cel al preşedintelui instanţei, dacă este cazul;

b) verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare, vizând în esenţă capacitatea de organizare, rapiditatea în luarea deciziilor, rezistenţa la stres, autoperfecţionarea, capacitatea de analiză, sinteză, previziune, strategie şi planificare pe termen scurt, mediu
şi lung, iniţiativă, capacitatea de adaptare rapidă, capacitatea de relaţionare şi comunicare;

c) verificarea cunoştinţelor specifice funcţiei pentru care s-a depus candidatura.”

6. La articolul 21, alineatul (9) se modifică şi va avea următorul cuprins: (unanimitate)
„(9) Procurorul propus pentru numirea în funcţia de conducere vacantă va susţine în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii un interviu, în condiţiile art. 191 alin. (4), care se aplică în mod corespunzător.”

7. La articolul 21, după alineatul (9), se introduc două noi alineate, alineatele (10) şi (11), cu următorul cuprins: (unanimitate)
„(10) Membrii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii pot adresa candidatului întrebări referitoare la conduita şi deontologia profesională, precum şi la împrejurări rezultate din cuprinsul propunerii motivate întocmite de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, respectiv de procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, al recomandării conducătorului direcţiei ori, după caz, al secţiei din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, respectiv al Direcţiei Naţionale Anticorupţie sau al avizului motivat primit din partea colegiului de conducere şi pot consulta ultimul raport de evaluare a activităţii profesionale a candidatului.
(11) Prevederile art. 19 alin. (2), (5) şi (6) se aplică în mod corespunzător.”

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 19)

Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.