Secţiuni » Arii de practică » Business » Infrastructură
Infrastructură
Profesionişti

Tudorel Toader: Suntem într-un stadiu destul de avansat pentru demararea procedurilor de realizare a Cartierului Justiţiei. UPDATE: Întâlnire Tudorel Toader – Gabriela Firea. Memorandum ref. situația amplasamentului Esplanada
06.08.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Infrastructură, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

6 august 2018: Sâmbătă, 4 august 2018, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, a transmis următoarele, prin intermediul paginii de Facebook:

„Guvernul României
2 iulie 2018 

Un pas semnificativ spre Cartierul pentru justiție!

Memorandum privind situația amplasamentului Esplanada în vederea dezvoltării unui program de reconversie funcțională.

Jumătate din suprafața întregului amplasament, localizată în vecinătatea Bibliotecii Naționale a României, va fi dedicată proiectului „Cartierul pentru justiție”.

Cealaltă jumătate a aceluiași amplasament, localizată în vecinătatea străzii Nerva Traian, va fi dedicată proiectelor inițiate de Primăria Municipiului București, pentru lucrări de construcție, reabilitare, modernizare și reconversie funcțională.”

***

1 august 2018: Marți, 31 iulie 2018, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, și Sebastian Costea, secretar de stat, au avut o întrevedere cu Gabriela Firea, primarul general al municipiului București, potrivit unui comunicat.

Discuțiile au vizat programul de reconversie funcțională pentru amplasamentul Esplanada. Programul este pregătit în parteneriat de Ministerul Justiției și Primăria Municipiului București. Au fost discutate măsurile necesare pentru dezvoltarea unui proiect de regenerare urbană, în cadrul căruia să fie integrate investiții inițiate de Primăria Municipiului București și proiectul Cartierul pentru Justiție.

***

Vineri, 20 aprilie 2018, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, a declarat, în cadrul Congresului Avocaților, potrivit agerpres.ro: „Zilele următoare avem o nouă întâlnire cu conducerea Băncii Mondiale. Suntem într-un stadiu destul de avansat (…) pentru demararea procedurilor de realizare a Cartierului Justiţiei, dar atât adaug – faptul că pe un teren de 10,47 hectare în centrul Bucureştiului Primăria Capitalei are 1,6 hectare în proprietate, în timp ce 136 de alţi titulari sau pretinşi titulari ai dreptului de proprietate şi-au redobândit sau au notificat dreptul respectiv. Trebuie clarificat statutul juridic, trebuie expropriaţi proprietarii, după care soluţionat demersul dumneavoastră.”

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti