Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

FJR solicită președintelui CSM să susțină sesizarea de către APCE a Comisiei de la Veneția ref. modificarea Legilor Justiției
24.04.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 24 aprilie 2018, Asociația Forumului Judecătorilor din România a transmis următoarele, potrivit unui comunicat al cărui text îl redăm integral:

„Potrivit ultimelor rapoarte date publicității de GRECO, respectiv Comisia Europeană (în cadrul MCV), sesizarea comisiei de la Veneția este esențială cu privire la multiple aspecte reglementate de noile acte normative de modificare a Legilor J ustiției.

În lipsa inexplicabilă a implicării autorităților publice din România ce pot fi subiecte de sezină, Asociația Forumul Judecătorilor din Romania, alături de alte entități naționale, a sesizat Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei în vederea sesizării Comisiei de la Veneția.

Urmare acestor demersuri, joi, 26 aprilie 2018, la Strasbourg vor avea loc consultări cu autorități relevante, fiind invitat și Consiliul Superior al Magistraturii, prin președintele său.

Dată fiind lipsa oricăror informații publice privind limitele mandatului acordat de Plenul CSM presedintelui său în acest sens, în cadrul ședințelor Plenului CSM, Asociatia Forumul Judecătorilor din Romania solicită d-nei judecător Simona Camelia Marcu să respecte voința majorității absolute a adunărilor generale ale instanțelor și parchetelor exprimată în toamna anului 2017, a celor 4000 de magistrati semnatari ai Memoriului pentru retragerea Legilor Justiției, precum și cele două avize consecutive emise de Plenul CSM și să susțină sesizarea de către APCE a Comisiei de la Veneția.

Orice alt punct de vedere ar desconsidera implicit voința majorității covârșitoare a magistratilor români pentru consolidarea statului de drept, menținerea unei legislații privind sistemul judiciar ancorată în tradițiile constituționale ale statelor membre UE și valorilor promovate de Consiliul Europei.

Judecător Dragoș Călin, Curtea de Apel București, co-președinte”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti