Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

CERT-RO. Alertă cibernetică ref. exploatarea la nivel mondial a dispozitivelor de rețea

26 aprilie 2018 | JURIDICE.ro

Miercuri, 25 aprilie 2018, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a publicat o alertă cibernetică privind exploatarea la nivel mondial a dispozitivelor de rețea (ex. router, switch, firewall, dispozitive de detecție a intruziunilor de rețea – NIDS) de către actori cibernetici susținuți la nivel statal, potrivit unui comunicat.

CERT-RO avertizează că atacatorii se folosesc de routere compromise pentru a efectua atacuri de tip „man-in-the-middle” cu scopul de a extrage date din rețelele-victimă și mențin accesul la acestea pentru utilizarea lor în eventuale acțiuni ofensive.

Alerta are în vedere:
– rapoartele și recomandările elaborate de Departamentele pentru Securitate Internă din SUA, Marea Britanie, Australia și Uniunea Europeană
– indicatori de compromis și informații contextuale privind comportamentele observate în rețelele victimelor compromise.

:: Alerta CERT-RO


Aflaţi mai mult despre , ,

Lasă un răspuns

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.