Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

CERT-RO. Alertă cibernetică ref. exploatarea la nivel mondial a dispozitivelor de rețea

26.04.2018 | JURIDICE.ro

Miercuri, 25 aprilie 2018, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a publicat o alertă cibernetică privind exploatarea la nivel mondial a dispozitivelor de rețea (ex. router, switch, firewall, dispozitive de detecție a intruziunilor de rețea – NIDS) de către actori cibernetici susținuți la nivel statal, potrivit unui comunicat.

CERT-RO avertizează că atacatorii se folosesc de routere compromise pentru a efectua atacuri de tip „man-in-the-middle” cu scopul de a extrage date din rețelele-victimă și mențin accesul la acestea pentru utilizarea lor în eventuale acțiuni ofensive.

Alerta are în vedere:
– rapoartele și recomandările elaborate de Departamentele pentru Securitate Internă din SUA, Marea Britanie, Australia și Uniunea Europeană
– indicatori de compromis și informații contextuale privind comportamentele observate în rețelele victimelor compromise.

:: Alerta CERT-RO


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.