Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

CE. Încep lucrările pentru realizarea unui plan privind inteligența artificială

26.04.2018 | JURIDICE.ro

Miercuri, 25 aprilie 2018, Comisia Europeană a prezentat astăzi o serie de măsuri menite să pună inteligența artificială în slujba cetățenilor europeni și să stimuleze competitivitatea Europei în acest domeniu, potrivit unui comunicat al CE.

Abordarea CE este tridirecțională si își propune să sporească investițiile publice și private, să realizeze pregătirea necesară pentru schimbările socio-economice și să asigure un cadru etic și juridic corespunzător. Inițiativa răspunde solicitării liderilor europeni de a concepe o abordare europeană privind inteligența artificială.

 Andrus Ansip, Vicepreședintele pentru piața unică digitală: „Ca și motorul cu aburi sau curentul electric în trecut, inteligența artificială transformă lumea în care trăim. Aceasta presupune noi provocări pe care Europa ar trebui să le abordeze în comun pentru ca inteligența artificială să se poată dezvolta și să beneficiem cu toții de pe urma ei. Trebuie să investim cel puțin 20 de miliarde EUR până la sfârșitul anului 2020. Comisia își îndeplinește rolul care îi revine: le oferim astăzi cercetătorilor imboldul de care au nevoie pentru a putea dezvolta următoarea generație de tehnologii și aplicații de inteligență artificială, iar întreprinderilor, mijloacele de care au nevoie pentru a le putea adopta și integra în activitatea lor.

Având în vedere intrarea în era inteligenței artificiale vor fi create multe locuri de muncă, în timp ce altele vor dispărea, iar majoritatea vor suferi transformări. Comisia încurajează statele membre să își modernizeze sistemele de educație și de formare profesională

Inteligența artificială poate ridica noi probleme etice și juridice legate de răspundere sau de procesele decizionale potențial părtinitoare. Progresul tehnologic nu ar trebui să însemne o schimbare a valorilor. Astfel, până la sfârșitul anului 2018 Comisia va prezenta orientări de etică privind dezvoltarea inteligenței artificiale. Acestea vor fi elaborate pe baza Cartei drepturilor fundamentale a UE, ținând cont de principii precum protecția datelor și transparența și luând în considerare lucrările Grupului european pentru etică în domeniul științei și al noilor tehnologii. Pentru a contribui la elaborarea acestor orientări, Comisia va reuni toate părțile interesate relevante în cadrul unei Alianțe europene în domeniul inteligenței artificiale. Până la jumătatea anului 2019, Comisia va publica, în lumina evoluțiilor tehnologice înregistrate, un ghid referitor la interpretarea Directivei privind răspunderea pentru produsele cu defect, astfel încât să se asigure mai multă claritate juridică pentru consumatori și producători în cazul produselor cu defect.

Începând din acest moment și ca urmare a Declarației de cooperare semnate de 24 de state membre și de Norvegia la 10 aprilie 2018, Comisia va începe să colaboreze cu statele membre pentru a redacta, până la sfârșitul anului, un plan coordonat cu privire la inteligența artificială. Obiectivul principal constă în maximizarea impactului investițiilor la nivelul UE și la nivel național, încurajarea cooperării în întreaga UE, schimbul de bune practici și definirea, de comun acord, a căii de urmat pentru a asigura competitivitatea la nivel mondial a UE în acest sector. De asemenea, Comisia va continua să investească în inițiative care sunt esențiale pentru inteligența artificială, inclusiv în dezvoltarea de componente și sisteme electronice mai eficiente (precum cipurile produse special pentru desfășurarea operațiunilor de inteligență artificială), în computerele de înaltă performanță de nivel mondial, precum și în proiectele emblematice legate de tehnologiile cuantice și de cartografierea creierului uman.


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.