Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Constanța. Acțiune în răspundere contractuală. Lipsa capacității de folosință
01.05.2018 | Mirela MANOLE

Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență Tribunale, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Mirela Manole

Mirela Manole

Tribunalul Constanța a hotărât că nu operează o transmisiune a calității procesuale în situația în care decesul s-a produs înainte de investirea instanței cu soluționarea cererii de chemare în judecată, astfel cererea de chemare în judecată este nulă pentru lipsa capacității de folosință, paralizând orice act de confirmare a nulității. În speță, reclamantul trebuie să facă dovada îndeplinirii condițiilor de exercitare a acțiunii civile atât în persoana sa cât și în cea a pârâtului, împrejurarea că reclamantul nu ar avea acces la baza de date  a Direcției de Evidenta a Persoanelor neputând  justifica introducerea unei acțiuni împotriva unei persoane fără capacitate procesuală de folosință. (Decizia nr. 576 din 12 aprilie 2018 pronunțată de Secția I civilă  a Tribunalului Constanța, având ca obiect acțiune în răspundere contractuală)

Mirela Manole
Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship la Societate de Științe Juridice (SSJ)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti