« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Tribunalul Sălaj. Precizări ref. informațiile difuzate în cadrul unei emisiuni televizate
30.04.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Având în vedere informațiile apărute în presa audiovizuală, în cadrul emisiunii „Sinteza zilei” difuzată de postul de televiziune Antena 3 în seara zilei de miercuri, 25.04.2018, cu privire la un memoriu atribuit jud. Ștef Maria-Cristina din cadrul Tribunalului Sălaj, referitor la desecretizarea protocoalelor încheiate de Serviciul Român de Informaţii, precum și interesul manifestat de opinia publică cu privire la acest subiect, Biroul de informare și relații publice al Tribunalului Sălaj este abilitat să transmită următoarele, potrivit unui comunicat:

„În urma unui răspuns trimis jud. Ștef Maria-Cristina de către Comisia juridică a Senatului României, aceasta a aflat că în numele său a fost formulat un memoriu referitor la faptul că, la nivelul Tribunalului Sălaj, anumite dosare cu infracțiuni grave sunt scoase din tribunal și prezentate Serviciului Român de Informații şi că în cadrul instituției funcționează un comitet mixt, format din procurori, judecători și alți conducători de servicii ce analizează dosarele cu infracțiuni grave, subsecvent propunându-se soluțiile care trebuie date.

În aceste împrejurări, la data de 20 aprilie 2018, jud. Ștef Maria-Cristina a formulat o plângere penală pe care a depus-o la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru comiterea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Menționăm că în cadrul Tribunalului Sălaj nu sunt organizate comitete mixte de procurori, judecători și/sau conducători de instituții care să analizeze dosare penale în scopul propunerii de soluții, nefiind, de altfel, organizate niciun fel de comitete.

Soluția în cadrul unui dosar penal este dată exclusiv de judecătorul cauzei ca urmare a deliberării personale, în baza probelor legal administrate în cauză, fără interferențe exterioare.

De asemenea, dosarele instanței părăsesc sediul Tribunalului Sălaj doar în condițiile expres reglementate de Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești aprobat prin Hotărârea nr. 1375/2015 a Consiliului Superior al Magistraturii (art. 93 din R.O.I.).

Sintetizând, învederăm faptul că jud. Ștef Maria-Cristina nu a formulat şi adresat vreun memoriu cu un astfel de conținut Comisiei juridice a Senatului României și nici vreunei alte instituții ale statului, iar aspectele prezentate în cuprinsul memoriului nu corespund realitaţii.”

 
Secţiuni: Content, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD