Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members
Print Friendly, PDF & Email

Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii
01.05.2019 | Cristian JURA, Alina GAJA

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii este marcată, anual, la data de 1 mai.

Temă pentru 2019: „Pensie durabilă pentru toți: rolul partenerilor sociali.”

În această zi vor fi organizate diferite evenimente de către industriile și sindicatele din întreaga lume. Programele se vor concentra în special pe îmbunătățirea condițiilor forței de muncă.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii este marcată, anual, la data de 1 mai.

Este o sărbătoare cu o istorie de peste o sută de ani. De-a lungul timpului, 1 Mai a fost simbolul revoluţiei şi al luptei de clasă.

Această zi are o lungă istorie care se întinde din nou la masacrele de la Haymarket din Chicago, la 4 mai 1886, după care muncitorii din întreaga lume au mers în sprijinul drepturilor lucrătorilor și au manifestat solidaritate lucrătorilor din întreaga lume la 1 mai.

În această zi, în anul 1886, muncitorii din Chicago au organizat o grevă şi au cerut ca ziua de muncă să fie redusă la opt ore. Manifestaţiile s-au încheiat cu violenţe între protestatari şi poliţie. După un an, Congresul Internaţionalei a II-a de la Paris a decis ca, în fiecare an, în data de 1 Mai, să se desfăşoare manifestaţii, în amintirea grevei muncitorilor americani.

În 2018, ar trebui să fim conștienți de necesitatea continuării luptei. Odată cu atacul continuu asupra standardelor de trai ale muncitorilor, prin creșterea precarității locului de muncă, erodarea termenilor și condițiilor greu câștigate și a guvernelor care permit conglomeratelor globale să acționeze fără impunitate, vedem că lucrătorii sunt subminate continuu.

Nu tocmai în locurile noastre de muncă se confruntă totuși clasa muncitoare. Prin reducerea furnizării de servicii sociale, a educației, a asistenței medicale și a costurilor locuințelor din ce în ce mai puțin accesibile – forțând pe mulți în condiții substandard – găsim clasa muncitoare sub agresiune pe toate fronturile. Fie ca la serviciu, acasă sau în comunitățile noastre, viețile noastre sunt deformate, subminate și îngreunate – și toate în numele profitului.

Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.