Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Din nefericire românii nu se vor mai putea bucura de o democrație și beneficiile rezultate
01.05.2018 | Robert WILLIAMS

Secţiuni: Articole, Content, Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Robert Williams

Robert Williams

Argumentele unei astfel de afirmații pot fi nenumărate, unele cu iz politic altele oarecum crude și neînțelese educației actuale.

100 de ani de sărbătoare, 60 de ani de comunism, câteva zeci de libertate însă cu istorie pe alocuri tristă.

Comparativ cu „prietenii” și cancelariile vecine, România a luat ființă destul de greu și a înregistrat un decalaj al timpului care se resimte în fiecare zi.

Fără intenția de a jigni, trebuie subliniată principala preocupare a românilor și anume supraviețuirea, lăsând astfel altora grijile societății și funcționării statului. O mișcare fatală pentru că funcționarea și bunăstarea, evoluția și consolidarea țării este o responsabilitate colectivă și nu apanajul exclusiv al politicului.

Trendul mondial este unul foarte precis din care românii nu înțeleg mai nimic. Ideea de politică lipsește cu desăvârșire, aceasta fiind confundată cu mahalaua, instinct primitiv al proprietății ori de mușchi și intriga. Politica prezentului și a cea a viitorului are ținte precise pe care românii le vor rata constant.

Politica, corupția, law enforcementul, intrigile și intelligence sunt cele care au supraviețuit timpului și sunt cele mai profitabile domenii, românii au înțeles oportunitatea acestora.

Globalizarea pune în fața faptului împlinit pe toate lumea, însă depinde în ce stadii se vor găsi fiecare dintre aceștia. România, fiindcă la ea fac referire în mod particular, nu va avea șansa istorică să atingă funcționarea și bunăstarea SUA, Marii Britanii și ale altor state.

Motivele? În primul rând nu există o ierarhie și respectul acesteia. Există oportunism, uneori uzurpare a atribuțiilor (cine este șeful statului, cine reprezintă țara), loialitatea puterilor din Constituție, principii de colaborare și altele care nu produc efectele scontate.

Despre ce se poate vorbi astăzi? Ce se poate spune despre viitorul apropiat? Continuă imigrație, intrigă? Politică? Respectarea legii? Puținii care mai speră sunt descurajați și împinși încet încet la acceptarea celor de mai sus.

Robert Williams
Redactor șef News247WorldPress

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti