Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii

Din nefericire românii nu se vor mai putea bucura de o democrație și beneficiile rezultate
01.05.2018 | Robert WILLIAMS

JURIDICE - In Law We Trust
Robert Williams

Robert Williams

Argumentele unei astfel de afirmații pot fi nenumărate, unele cu iz politic altele oarecum crude și neînțelese educației actuale.

100 de ani de sărbătoare, 60 de ani de comunism, câteva zeci de libertate însă cu istorie pe alocuri tristă.

Comparativ cu „prietenii” și cancelariile vecine, România a luat ființă destul de greu și a înregistrat un decalaj al timpului care se resimte în fiecare zi.

Fără intenția de a jigni, trebuie subliniată principala preocupare a românilor și anume supraviețuirea, lăsând astfel altora grijile societății și funcționării statului. O mișcare fatală pentru că funcționarea și bunăstarea, evoluția și consolidarea țării este o responsabilitate colectivă și nu apanajul exclusiv al politicului.

Trendul mondial este unul foarte precis din care românii nu înțeleg mai nimic. Ideea de politică lipsește cu desăvârșire, aceasta fiind confundată cu mahalaua, instinct primitiv al proprietății ori de mușchi și intriga. Politica prezentului și a cea a viitorului are ținte precise pe care românii le vor rata constant.

Politica, corupția, law enforcementul, intrigile și intelligence sunt cele care au supraviețuit timpului și sunt cele mai profitabile domenii, românii au înțeles oportunitatea acestora.

Globalizarea pune în fața faptului împlinit pe toate lumea, însă depinde în ce stadii se vor găsi fiecare dintre aceștia. România, fiindcă la ea fac referire în mod particular, nu va avea șansa istorică să atingă funcționarea și bunăstarea SUA, Marii Britanii și ale altor state.

Motivele? În primul rând nu există o ierarhie și respectul acesteia. Există oportunism, uneori uzurpare a atribuțiilor (cine este șeful statului, cine reprezintă țara), loialitatea puterilor din Constituție, principii de colaborare și altele care nu produc efectele scontate.

Despre ce se poate vorbi astăzi? Ce se poate spune despre viitorul apropiat? Continuă imigrație, intrigă? Politică? Respectarea legii? Puținii care mai speră sunt descurajați și împinși încet încet la acceptarea celor de mai sus.

Robert Williams
Redactor șef News247WorldPress

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.