« Newsletter
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Ziua Naţională a Tineretului
02.05.2021 | Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Adelina Dobre

Adelina Dobre

2021: Ziua Națională a Tineretului este marcată, anual, la data de 2 mai.

Ministerul Tineretului și Sportului a transmis următorul mesaj:

Cu ocazia Zilei Tineretului din România, 2 mai, Ministerul Tineretului și Sportului se alătură demersului TINERI DUPĂ PANDEMIE.

TINERI DUPĂ PANDEMIE este o întâlnire virtuală care are loc în toate județele României, în paralel – un context în care putem vorbi deschis despre ceea ce ne doare acum, despre ce am avea nevoie să se întâmple după pandemie și cum ne-am putea sprijini reciproc.

Proiectul constă într-o serie de întâlniri paralele virtuale care vor avea loc în ziua de 29 mai, la aceeași oră: 11:00. Ministerul Tineretului și Sportului va fi prezent la fiecare dintre aceste întâlniri, prin intermediul Direcțiilor Județene de Sport și Tineret, pentru a asculta și înțelege preocupările tinerilor.

În cadrul întâlnirilor virtuale vor avea loc sesiuni de discuții deschise în grupuri mici, facilitate de lucrători de tineret special angrenați în proces. Ideile și impresiile generate în cadrul discuțiilor în grupuri vor fi captate cu ajutorul unor instrumente virtuale, simplu de folosit, care vor oferi ministerului o imagine mai clară asupra stării curente a tinerilor, în contextul pandemic prelungit. Aceste informații, venite direct de la tineri, vor ajuta MTS în conturarea formei finale a strategiei de tineret naționale care este în curs de realizare.

Tinerii își pot da întâlnire virtuală accesând www.tineridupapandemie.ro și alegând județul la care doresc să se conecteze. Suplimentar, își vor putea exprima gândurile în scris, completând un scurt sondaj pe același website. Oricine poate urmări pregătirile pentru eveniment și pe pagina Facebook www.facebook.com/tineridupapandemie.

(…)

Demersul este inițiat de Grupul PONT, organizația ce promovează inovarea socială prin participare, cultură și antreprenoriat cu un focus special pe tineri și transformarea digitală, care a inițiat în trecut demersuri de succes precum Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului sau programul Capitala Tineretului din România.

TINERI DUPĂ PANDEMIE reprezintă în sine o inovare, o adaptare la noile realități, în care suntem restricționați în a ne vedea în persoană, dar avem opțiunea întâlnirii la scară largă pe cale virtuală. TINERI DUPĂ PANDEMIE extinde dialogul la nivelul întregii țări și pune accent pe mod care ul în ne putem ajuta reciproc pentru a depăși acest moment care aduce o provocare unică în viața tinerilor.

TINERI DUPĂ PANDEMIE ia naștere în contextul proiectului CIVIT, al cărui scop este dezvoltarea și implementarea unor mecanisme de dialog cu tinerii din județele României. Proiectul a fost propus de Grupul PONT, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, implicând inițial Direcțiile Județene de Sport și Tineret din Botoșani, Buzău, Ialomița, Vâlcea, Hunedoara, Maramureș, Covasna, respectiv Complexul Cultural Studențesc Tei din București.

TINERI DUPĂ PANDEMIE, în cadrul proiectului CIVIT, este susținut prin programul ERASMUS+ 2014-2020, programul comunitar al Uniunii Europene, care sprijină CIVIT printr-o finanțare în cadrul Acțiunii Cheie 3, Dialog cu Tinerii.

Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua Națională a Tineretului este marcată, anual, la data de 2 mai.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a transmis următorul mesaj:

„Astăzi, 2 Mai, este Ziua Națională a Tineretului. Le urez tuturor tinerilor să fie îndrăzneți, să viseze și să fie devotați acestor vise pentru a le împlini. Aveți puterea să schimbați lumea și să aduceți contribuții remarcabile de acum înainte, în toate domeniile de activitate. Învătați, cercetați și descoperiți, munciți și fiți responsabili.

Să vă respectați tradițiile, să vă cunoașteți istoria, să lăsați frâu liber emoțiilor și să nu uitați că prin cultură ne definim ca nație.

Bucurați-vă de viață, de prieteni și aveți grijă de părinți!”

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2 mai 2019: Ziua Naţională a Tineretului este sărbătorită, anual, la data de 2 mai.

Ministrul tineretului și sportului, Bogdan Matei, tocmai a aprobat o serie de măsuri, care se vor aplica în cel mai scurt timp și care confirmă faptul că Ministerul Tineretului și Sportului arată deschidere și se implică în mod considerabil în activitatea organizațiilor studențești și de tineret din România, potrivit unui comunicat al MTS: “Astăzi am stat cu echipa mea de experți câteva ore și am căutat și identificat soluții pentru a putea lua aceste măsuri, chiar de Ziua Tineretului. Este încă o dovadă a faptului că ne respectăm angajamentul de a fi cât mai aproape de tinerii din România și de a-i sprijini cât mai mult în activitatea lor”.

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, I Law You, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

***

2 mai 2018: Ziua Naţională a Tineretului este sărbătorită, anual, la data de 2 mai.

Sediul materiei: Legea nr. 425/2004 privind instituirea Zilei Naționale a Tineretului.

Ioana Bran, ministrul Tineretului şi Sportului, sărbătoreşte la Alba lulia Ziua Naţională a Tineretului în Anul Centenarului, potrivit unui comunicat al MTS.

Peste 500 de tineri sunt aşteptaţi miercuri, 2 mai, în Piaţa Cetăţii din Alba lulia, pentru a se prinde în “Hora Unirii” alături de ministrul Ioana Bran. Aceasta este doar una dintre acţiunile pe care Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Alba le pregătesc pentru tineri. în PiaţaCetăţii vor mai avea loc ateliere de creaţie, demonstraţii sportive şi Crosul Tineretului, la care sunt aşteptaţi 500 de participanţi.

Programul complet al zilei de 2 mai:
ora 11.00 – deschiderea oficială în Piaţa Cetăţii, defilarea gărzii şi alocuţiunile oficialităţilor
ora 11.30: flashmob ‘100 pentru România” şi Hora Unirii, cu participarea tuturor celor prezenţi;
ora 12.00: demonstraţii sportive şi ateliere de creaţie (grafică, teatru, tradiţii populare);
ora 12.00, în zona Cetăţii: ‘Crosul Tineretului”, pe 3 categorii de vârstă, feminin şi masculin: sub 13 ani, 14-18 ani şi 19-35 ani, ocupanţii primelor 3 locuri urmând să primească diplome şi medalii;
ora 12.00, Muzeul Principia: dezbaterea cu tema ‘Tinerii, comunitatea, România

Manifestările dedicate Zilei Naţionale a Tineretului sunt organizate de DJST Alba, Casa de Cultură a Studenţilor şi Clubul Sportiv Unirea Alba lulia, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Primăria Alba lulia, Instituţia Prefectului Alba, Consiliul Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba.

Gabriela Firea, primarul general al Municipiului București, a postat pe pagina sa de Facebook: „De ziua voastra, dragi tineri, va dorim si noi sa iubiti si sa fiti iubiti, sa va intelegeti si sa va sprijiniti. Sa fiti altruisti si solidari. “Iubirea e dovada existentei vesniciei”, Dumitru Staniloae.”

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni/categorii: Dreptul sportului, Legal Days, _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD