Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Ziua Naţională a Tineretului
02.05.2019 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2 mai 2019: Ziua Naţională a Tineretului este sărbătorită, anual, la data de 2 mai.

Ministrul tineretului și sportului, Bogdan Matei, tocmai a aprobat o serie de măsuri, care se vor aplica în cel mai scurt timp și care confirmă faptul că Ministerul Tineretului și Sportului arată deschidere și se implică în mod considerabil în activitatea organizațiilor studențești și de tineret din România, potrivit unui comunicat al MTS: “Astăzi am stat cu echipa mea de experți câteva ore și am căutat și identificat soluții pentru a putea lua aceste măsuri, chiar de Ziua Tineretului. Este încă o dovadă a faptului că ne respectăm angajamentul de a fi cât mai aproape de tinerii din România și de a-i sprijini cât mai mult în activitatea lor”.

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, I Law You, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

***

2 mai 2018: Ziua Naţională a Tineretului este sărbătorită, anual, la data de 2 mai.

Sediul materiei: Legea nr. 425/2004 privind instituirea Zilei Naționale a Tineretului.

Ioana Bran, ministrul Tineretului şi Sportului, sărbătoreşte la Alba lulia Ziua Naţională a Tineretului în Anul Centenarului, potrivit unui comunicat al MTS.

Peste 500 de tineri sunt aşteptaţi miercuri, 2 mai, în Piaţa Cetăţii din Alba lulia, pentru a se prinde în “Hora Unirii” alături de ministrul Ioana Bran. Aceasta este doar una dintre acţiunile pe care Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Alba le pregătesc pentru tineri. în PiaţaCetăţii vor mai avea loc ateliere de creaţie, demonstraţii sportive şi Crosul Tineretului, la care sunt aşteptaţi 500 de participanţi.

Programul complet al zilei de 2 mai:
ora 11.00 – deschiderea oficială în Piaţa Cetăţii, defilarea gărzii şi alocuţiunile oficialităţilor
ora 11.30: flashmob ‘100 pentru România” şi Hora Unirii, cu participarea tuturor celor prezenţi;
ora 12.00: demonstraţii sportive şi ateliere de creaţie (grafică, teatru, tradiţii populare);
ora 12.00, în zona Cetăţii: ‘Crosul Tineretului”, pe 3 categorii de vârstă, feminin şi masculin: sub 13 ani, 14-18 ani şi 19-35 ani, ocupanţii primelor 3 locuri urmând să primească diplome şi medalii;
ora 12.00, Muzeul Principia: dezbaterea cu tema ‘Tinerii, comunitatea, România

Manifestările dedicate Zilei Naţionale a Tineretului sunt organizate de DJST Alba, Casa de Cultură a Studenţilor şi Clubul Sportiv Unirea Alba lulia, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Primăria Alba lulia, Instituţia Prefectului Alba, Consiliul Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba.

Gabriela Firea, primarul general al Municipiului București, a postat pe pagina sa de Facebook: „De ziua voastra, dragi tineri, va dorim si noi sa iubiti si sa fiti iubiti, sa va intelegeti si sa va sprijiniti. Sa fiti altruisti si solidari. “Iubirea e dovada existentei vesniciei”, Dumitru Staniloae.”

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.