Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua Mondială a Peştelui Ton
02.05.2019 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2 mai 2019: Ziua Mondială a Peştelui Ton este sărbătorită, anual, la data de 2 mai.

2 mai 2018: Ziua Mondială a Peştelui Ton (World Day Tuna) este sărbătorită, anual, la data de 2 mai.

Sediul materiei: Rezoluţia nr. 71/124 a Adunării Generale a Naţiunilor Unite din data de 7 decembrie 2016.

Tonul și speciile asemănătoare tonului sunt foarte importante din punct de vedere economic – atât pentru țările dezvoltate, cât și pentru țările în curs de dezvoltare – și o sursă importantă de hrană. Acestea includ aproximativ 40 de specii care au loc în Oceanul Atlantic, indian și Pacific și în Marea Mediterană. Sunt pești remarcabili. Tonul poate sări din apă; călătoresc în școli uriașe; ele sunt cu sânge cald. S-au cunoscut că se alătură delfinilor pentru protecția împotriva rechinilor.

Ca urmare a calităților uimitoare de ton, peștii sunt amenințați de o cerere copleșitoare. Două produse principale conduc la producția de ton; conserve de ton tradițional și sashimi / sushi. Aceste produse demonstrează diferențe relevante în ceea ce privește speciile utilizate, cerințele de calitate și sistemele de producție. Pe piața conservelor, speciile de carne ușoară – și anume skipjack și galben – sunt dominante, în timp ce pe piața sushi și sashimi se preferă tonul gras de specii de roșu și de alte specii de carne roșie, cum ar fi cele obeze. Tonul rosu este cea mai importanta preferinta pentru piata sushi si sashimi, cea mai mare parte a acesteia fiind in Japonia.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!







JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.