« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Ziua cooperării civili-militari
30.04.2021 | Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Adelina Dobre

Adelina Dobre

2021: Ziua cooperării civili-militari este marcată, anual, la data de 30 aprilie.

Şeful Statului Major al Forțelor Terestre a transmis următorul mesaj:

La data de 30 aprilie, în fiecare an, aniversăm înfiinţarea primei structuri CIMIC din Armata României.

Structurile CIMIC au ca misiune realizarea coordonării şi cooperării între comandanţii militari pe de o parte şi autorităţile centrale, populaţia civilă, organizaţiile guvernamentale, neguvernamentale, internaţionale şi private de voluntari pe de altă parte, în scopul promovării stabilităţii prin alte mijloace decât lupta armată, precum şi pentru sprijinirea autorităţilor locale şi a populaţiei civile din zona de responsabilitate, în caz de urgenţe civile.

Performanţele obţinute de militari de-a lungul timpului, vin să confirme eforturile şi abnegaţia care animă întregul personal angrenat în această activitate.

La mulţi ani!

Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua cooperării civili-militari este marcată, anual, la data de 30 aprilie.

La 30 aprilie 1997, în baza HG nr. 110/14 aprilie 1997, a fost înființată prima structură CIMIC în Armata României, în cadrul Direcției Planificare Strategică și Control Armamente.

În prezent, Armata României are ca element principal de execuție Batalionul 1 CIMIC. Microstructuri CIMIC se regăsesc în Statul Major al Apărării și în comandamentele marilor unități de nivel brigadă și divizie.

Batalionul 1 CIMIC este unitatea militară unică în Armata României, specializată în domeniul cooperării civili – militari și se află în subordinea Statului Major al Forțelor Terestre.
Batalionul a fost înființat în anul 2001 iar în cei nouăsprezece ani de existență unitatea a participat la misiuni internaționale cu ofițeri CIMIC, echipe tactice CIMIC sau cu personal specializat în cadrul unor misiuni individuale în Afganistan, Albania, Angola, Bosnia, Coasta de Fildeș, Congo, Georgia, Irak, Kosovo şi Sudan.

Activitățile CIMIC contribuie la realizarea și dezvoltarea cadrului de cooperare între instituția militară, autorități centrale, locale și populația civilă în teatre de operații sau pe teritoriul național.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

Ziua cooperării civili-militari este marcată, anual, la data de 30 aprilie.

 Acest moment marcheaza  înfiinţarea, în baza HG nr. 110/14 aprilie 1997, a primei structuri CIMIC din Armata României, în cadrul Direcţiei Planificare Strategică şi Control Armamente. CIMIC sau cooperarea civili-militari este un concept NATO, care reprezintă totalitatea acţiunilor întreprinse pentru a stabili şi a menţine cooperarea între comandanţii militari, populaţia civilă şi instituţiile din zona de
operaţii, în vederea asigurării unui climat de securitate.
În teatrele de operaţii funcţionau organizaţii civile, cu scopul de a ajuta populaţia din zonă. Pentru a coordona activitatea din aceste zone, NATO a iniţiat şi a aprobat crearea unei structuri multinaţionale responsabile de cooperarea civil-militară, cu misiuni în cadrul Operaţiilor Colective de Apărare (Collective Defence Operations) şi în cadrul Operaţiilor de Răspuns la Crize (Crisis Response Operations), pentru asigurarea păcii şi a securităţii internaţionale.
Astfel, în 2006 a fost creat Grupul Multinaţional CIMIC, constituit din reprezentanţi ai armatelor din opt state membre NATO. Preşedinţia grupului este asigurată de fiecare stat, prin rotaţie la doi ani. În perioada februarie 2012-februarie 2014, preşedinţia a fost asigurată de România conform   http://www.revista.forter.ro/_wsn/2015_2/index.htm

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni/categorii: Legal Days, UNIVERSITARIA, VARIA (alte surse)

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD