Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

CA Pitești și instanțele din circumscripția sa vor utiliza aplicaţia informatică „Info-dosar”. UPDATE: Ghid ref. vizualizarea documentelor din dosarul electronic

23.05.2018 | JURIDICE.ro

Joi, 24 mai 2018, Curtea de Apel Pitești a transmis Ghidul de vizualizare al documentelor din dosarul electronic, elaborat de Compartimentul IT şi  Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Piteşti pentru a facilita înţelegerea de către justiţiabili a modului de funcţionare şi utilizare al  aplicaţiilor informatice „Info-dosar” şi „Dosare on-line”, care vor fi operaţionale la nivelul Curţii de Apel Piteşti şi instanţelor judecătoreşti din circumscripţia sa teritorială începând cu data de 4 iunie 2018.

:: Ghidul

***

Joi, 3 mai 2018, Curtea de Apel Pitești a informat că, în scopul creşterii calităţii actului de justiţie şi pentru asigurarea unei transparenţe sporite a procedurilor judiciare, printr-o decizie a preşedintelui CA Piteşti, începând cu data de 4 iunie 2018, va utiliza, împreună cu instanţele judecătoreşti din circumscripţia sa teritorială, aplicaţia informatică „Info-dosar”, care va facilita accesul on-line al părţilor şi al reprezentanţilor acestora la actele dosarului, transpuse în documente PDF, potrivit unui comunicat semnat de judecător Ion Rebeca, purtător de cuvânt.

Aplicaţia are capacitatea de a importa din sistemul ECRIS de repartizare a cauzelor documente editabile de instanţă şi care vor putea fi consultate în această manieră de către părţi, de la adresa de internet www.curteadeapelpitesti.ro, pe baza unui ID şi a unei parole de acces puse la dispoziţia acestora odată cu prima citaţie sau înştiinţare.

Vor fi exceptate procedurilor de scanare dosarele confidenţiale, cele din materie de minori şi familie, precum şi alte cauze precizate expres.

Începând cu aceeaşi dată, va fi operaţională şi aplicaţia „Dosare on-line”, pentru început numai la nivelul Curţii de Apel Piteşti, urmând a fi extinsă până la sfârşitul anului 2018 şi la nivelul celorlalte instanţe judecătoreşti din circumscripţie.

Această aplicaţie va permite consultarea on-line a desfăşurării şedinţelor de judecată în timp real, atât avocaţii, cât şi părţile vor putea cunoaşte în ce stadiu se află dosarul în care sunt implicate în şedinţa de judecată, respectiv, dacă au fost amânate sau dacă au rămas în pronunţare, permiţându-se astfel o mai bună informare a justiţiabililor în legătură cu dosarele aflate pe rol într-o anumită şedinţă de judecată.


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.