Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Victor Ciorbea: O lungă tradiţie în domeniul relaţiilor juridice ne leagă de Franța
04.05.2018 | JURIDICE.ro


Joi, 3 mai 2018, Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, a declarat, la deschiderea seminarului „Judecătorul şi Mediatorul instituţional„, eveniment organizat de Avocatul Poporului şi Asociaţia Ombudsmanilor şi Mediatorilor Francofoni, potrivit agerpres.ro„O lungă tradiţie în domeniul relaţiilor juridice ne leagă pe noi de Franţa, de Belgia şi, în general, de toate ţările francofone (…). Prima Constituţie a României, care a rămas una dintre cele mai democratice şi liberale, a fost redactată în 1866 după modelul Constituţiei belgiene. A rămas un model şi Constituţia din 1923. În 1864, după ce a fost adoptat Codul de comerţ şi Codul penal, România a adoptat şi Codul civil napoleonian, în entuziasmul elitei francofone şi francofile. (…) Există un patrimoniu juridic comun moştenit. Franţa şi România împărtăşesc acelaşi spirit în abordarea problemelor juridice şi a instituţiilor statului. (…)

Relaţiile dintre România şi Franţa sunt complete din punct de vedere economic, politic, militar şi juridic. Aceste relaţii între români şi francezi sunt, în acelaşi timp, foarte vechi. (…) În prezent, relaţiile bilaterale se desfăşoară în cadrul parteneriatului strategic constituit între Franţa şi România semnat la 4 februarie 2008. Investiţiile Franţei în România reprezintă mai mult de 7 miliarde de euro. (…) În domeniul educaţiei, mai mult de un sfert din populaţia României vorbeşte limba franceză şi România este membră din 1993 a Organizaţiei internaţionale a francofoniei.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate