Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Contravenţii
CărţiProfesionişti
 

Tribunalul Caraș Severin. Lipsa identității cinemometrului utilizat pentru înregistrarea vitezei autoturismului şi cinemometrul indicat în buletinul de verificare metrologică depus la dosar. Consecințe
07.05.2018 | Andrei PAP

JURIDICE - In Law We Trust
Andrei Pap

Andrei Pap

Tribunalul Caraș Severin, soluționând apelul declarat în cauză, a reținut faptul că, în procesul verbal de contravenţie contestat nu apare nici un element de identificare a mijlocului tehnic utilizat pentru constatarea contravenţiei, ceea ce conduce la imposibilitatea verificării îndeplinirii condiţiilor de funcţionare legală pentru aparatul în cauză.

La dosarul cauzei a fost depus buletinul de verificare metrologică nr. (…) emis pentru cinemometrul Python II, însă din procesul verbal de contravenţie nu reiese identitatea dintre cinemometrul utilizat pentru înregistrarea vitezei petentului şi cel din buletinul de verificare metrologică.

Având în vedere cele mai sus reţinute, Tribunalul constată că este în imposibilitatea de a verifica corectitudinea înregistrării depuse la dosar şi, în consecinţă, valoarea vitezei cu care rula petentul la data constatării faptei, nu poate fi stabilită.

Urmare faptului că intimatul nu a dovedit temeinicia procesului verbal de contravenţie, Tribunalul constată că prezumţia de nevinovăţie a contravenientului, aplicabilă în cauză, nu a fost răsturnată, cum greşit a reţinut instanţa de fond.” (Decizia nr. 284 din data de 30 martie 2017 pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Caraș-Severin având ca obiect anulare proces-verbal de contravenție)

Andrei Pap
Avocat colaborator SVS & PARTNERSPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.