« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contravenţii
CărţiProfesionişti
 

Tribunalul Caraș Severin. Lipsa identității cinemometrului utilizat pentru înregistrarea vitezei autoturismului şi cinemometrul indicat în buletinul de verificare metrologică depus la dosar. Consecințe
07.05.2018 | Andrei PAP

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Andrei Pap

Andrei Pap

Tribunalul Caraș Severin, soluționând apelul declarat în cauză, a reținut faptul că, în procesul verbal de contravenţie contestat nu apare nici un element de identificare a mijlocului tehnic utilizat pentru constatarea contravenţiei, ceea ce conduce la imposibilitatea verificării îndeplinirii condiţiilor de funcţionare legală pentru aparatul în cauză.

La dosarul cauzei a fost depus buletinul de verificare metrologică nr. (…) emis pentru cinemometrul Python II, însă din procesul verbal de contravenţie nu reiese identitatea dintre cinemometrul utilizat pentru înregistrarea vitezei petentului şi cel din buletinul de verificare metrologică.

Având în vedere cele mai sus reţinute, Tribunalul constată că este în imposibilitatea de a verifica corectitudinea înregistrării depuse la dosar şi, în consecinţă, valoarea vitezei cu care rula petentul la data constatării faptei, nu poate fi stabilită.

Urmare faptului că intimatul nu a dovedit temeinicia procesului verbal de contravenţie, Tribunalul constată că prezumţia de nevinovăţie a contravenientului, aplicabilă în cauză, nu a fost răsturnată, cum greşit a reţinut instanţa de fond.” (Decizia nr. 284 din data de 30 martie 2017 pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Caraș-Severin având ca obiect anulare proces-verbal de contravenție)

Andrei Pap
Avocat colaborator SVS & PARTNERS

 
Secţiuni: C. contravențional, Content, Jurisprudență, Jurisprudență Tribunale, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD