Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua mondială a Crucii Roșii

08.05.2019 | Cristian JURA, Alina GAJA
Abonare newsletter
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua mondială a Crucii Roșii este marcată, anual, la data de 8 mai. 

Temă pentru 2019: „#Love”

Tema de anul acesta inspiră, înlesnește şi promovează toate activităţile umanitare ale Comitetului Internațional al Crucii Roșii şi a societăţilor naţionale și este un bun prilej de evidenţiere a importanței acestor principii în schimbarea peisajului umanitar de astăzi.

Umanitatea, Imparțialitatea, Neutralitatea, Independenţa, Voluntariatul, Unitatea și Universalitatea sunt principiile care stau la baza deciziilor și acțiunilor Crucii Roşii.

Este ziua în care membrii Crucii Roşii aduc în atenţia publicului necesitatea asistenţei medicale, eroii locali, cei 11,7 milioane de voluntari, dar şi diversele organizaţii care depun eforturi în protejarea vieţii, precum şi necesitatea donării de sânge şi strângerea de fonduri şi donaţii.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua mondială a Crucii Roșii este marcată, anual, la data de 8 mai. 

Sediul materiei: Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua mondială a Crucii Roșii de către Comitetul Internațional al Crucii Roșii.

Ziua Mondială a Crucii Roșii este un eveniment anual care sărbătorește principiile Mișcării Internaționale a Crucii Roșii și Semilunii Roșii. Se sărbătorește în fiecare an pentru a aduce un omagiu voluntarilor care participă la eveniment, precum și pentru a-și saluta contribuția valoroasă pentru a ajuta persoanele în nevoie.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii și membrii săi (Societățile Naționale) organizează multe programe și evenimente pentru a încuraja voluntarii, precum și pentru a facilita și promova activitățile lor umanitare. Membrii internaționali ai mișcării Crucii Roșii îi ajută pe cei care suferă de orice problemă. Oamenii sunt motivați să-și protejeze propria viață și să aibă grijă de demnitatea altor victime. Este sărbătorită anual pentru a onora fondatorul Mișcării Crescentului Crucii Roșii Internaționale, Henry Dunant. Este sărbătorită de Societățile Naționale (afiliate la CICR) din țările lor să cunoască necesitatea protecției vieții în anumite condiții drastice. Subliniază serviciile internaționale care îi motivează pe oameni să participe în mod deosebit la activitățile de salvare a vieții.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române, preşedintele Crucii Roşii Române, a transmis un mesaj referitor la activitate, scopul și misiunea organizației: „Mișcarea Internațională de Crucea Roșie și Semiluna Roșie sprijină în fiecare an peste 160 de milioane de oameni aflați în situație de conflict, afectați de criza sau de dezastre naturale. Prin intermediul rețelei sale globale de aproximativ 17 milioane de voluntari și 450.000 de angajați, organizația oferă comunităților vulnerabile servicii umanitare relevante, în timp util.

Cele peste 190 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie au avut întotdeauna o abordare universală, călăuzită de fiecare dată de principiile fundamentale: umanitate, imparțialitate, neutralitate, independență, voluntariat, unitate și universalitate. Anul acesta, de Ziua Internațională a Crucii Roșii, și Semilunii Roșii, dorim să sărbătorim, dăruirea și impactul, Crucii Roșii, și Semilunii Roșii, valorificând puterea unia dintre cele mai universale simboluri – zâmbetul. Împreună, împărtășim povești povești pozitive despre schimbare și speranță prin intermediul apelului la acțiune: Împarte ce te face să zâmbești!

Cu ocazia zilei de 8 Mai, sărbătorim curajul și realizările voluntarilor și angajaților noștri, care, prin, implicarea și devotamentul lor, asigura, menținerea angajamentului față de semenii noștri, în fiecare zi. Suntem mândri că astăzi, în țara noastră, prin cei 5600 de voluntari și peste 350 de angajați, Cruce Roșie Română este implicată în numeroase proiecte la nivel național, precum: acordarea de suport celor nevoiași, intervenția la dezastre, acordarea de prim ajutor sau promovarea donării de sânge. Prin activitățile sale, Crucea Roșie Română, a făcut de nenumărate ori dovada faptului că este „oriunde pentru oricine” . Le mulțumesc tuturor celor care donează o parte din timpul lor, energia sau profitul lor către Crucea Roșie Română și îi îndemn pe toți să zâmbească, pentru că zâmbetul este simbolul, universal al fericirii, mângâierii și împlinirii. Fiți Crucea Roșie!

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

 

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate