« Secţiuni
Selected
CorporatePlatinum members

Ion Nestor: Aproape toa­te trenurile trec pe lângă noi
08.05.2018 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 7 mai 2018, avocatul Ion Nestor, partener fondator NNDKP, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat Ziarul Financiar, despre măsurile care trebuie implementate în vederea dezvoltării României pe termen lung.

Ion Nestor: „Trebuie să conştientizăm că aproape toa­te trenurile trec pe lângă noi. Noi, ca stat, nu le putem face pe toate. Suntem prea să­răci să ne rezolvăm toate problemele. Ceea ce s-a făcut până acum a fost o politică de acoperire a găurilor cu nişte resurse li­mi­tate. Noi trebuie să facem nişte simulări şi să vedem unde trebuie alocate resursele pe care le avem. Infrastructură, educaţie sau să­nă­tate? Nu le putem face oricum pe toate. 

Acum noi trebuie să vedem ce ne dorim şi să prioritizăm totul. Prio­rităţile unei naţiuni nu sunt un program de guvernare care de obicei are natură poli­tică, ci trebuie să reprezinte un consens. La 100 de ani de la Marea Unire România nu a fost niciodată mai scindată. S-a creat feno­menul de tabere. Oamenii reacţionează ca la fotbal, suntem împărţiţi în galerii. În acest zgomot este foarte greu să defineşti scopuri comune, dar fără asta suntem pierduţi. (…)

Marea noastră dramă acum este că puterea de atracţie a altor state este mai mare decât puterea noastră de retenţie. Potenţialul intern este mare, dar când este bine să stai pe ajutor de şomaj, de ce ai munci? Se vor închide sectoare din cauza lipsei de forţă de muncă. Trebuie să ne gândim de acum la un sistem de imigraţie inteligent. (…)

La noi toate funcţionează prin managementul de criză. Când apare criza într-un domeniu, România se trezeşte şi acţionează, dar nu ar fi rău să acţionăm cu 2-3 ani înainte de izbucnirea crizei. Guvernul ar trebui să stea de dimineaţa până seara în şedinţe pentru a vedea ce este de făcut.”

 
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.