Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Modelul hibrid al Unității de Informații Financiare
11.05.2018 | Cristian BĂLAN

Cristian Bălan

Cristian Bălan

Unitatea de Informații Financiare nu este o creație românească. Din câte am înțeles, este întâlnită în majoritatea statelor din spațiul mondial, dar este construită pe mai multe sisteme. Există un model administrativ, există un model judiciar, există un model hibrid. Din câte am mai cercetat, există și un model poliționesc pentru anumite situații, pentru anumite state. Până la urmă, rămâne o problemă de opțiune, de organizare. Iar statul, urmând ca în funcție de eficiența unității, să vadă dacă ar fi cazul sau nu să modifice structura.

Rolul acesteia este de administrare a informației. Primește informația, o stochează, o cercetează și, dacă este cazul, va sesiza organele competente în eventualitatea în care ar avea indicii că ar fi în prezența unor operațiuni de spălare de bani.

Jud. drd. Cristian Bălan
Judecătoria Buftea

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii Episodul pilot: Supravegherea, ediția 186  organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.