Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii

Modelul hibrid al Unității de Informații Financiare
11.05.2018 | Cristian BĂLAN

JURIDICE - In Law We Trust
Cristian Bălan

Cristian Bălan

Unitatea de Informații Financiare nu este o creație românească. Din câte am înțeles, este întâlnită în majoritatea statelor din spațiul mondial, dar este construită pe mai multe sisteme. Există un model administrativ, există un model judiciar, există un model hibrid. Din câte am mai cercetat, există și un model poliționesc pentru anumite situații, pentru anumite state. Până la urmă, rămâne o problemă de opțiune, de organizare. Iar statul, urmând ca în funcție de eficiența unității, să vadă dacă ar fi cazul sau nu să modifice structura.

Rolul acesteia este de administrare a informației. Primește informația, o stochează, o cercetează și, dacă este cazul, va sesiza organele competente în eventualitatea în care ar avea indicii că ar fi în prezența unor operațiuni de spălare de bani.

Jud. drd. Cristian Bălan
Judecătoria Buftea

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii Episodul pilot: Supravegherea, ediția 186  organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.