Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Propunere ref. modificarea Legii pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, votată în Comisia juridică a Senatului. UPDATE: Propunerea, adoptată de Senat. Raport favorabil din partea Comisiei juridice a Camerei Deputaților
10.10.2018 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

10 octombrie 2018: Marți, 9 octombrie 2018, Comisia juridică, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților a adoptat un raport favorabil privind proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea art. 10 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

:: Raportul comisiei
:: Proiectul

***

30 mai 2018: Marți, 29 mai 2018, Senatul României a adoptat, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 74 de voturi „pentru” și 33 „împotrivă”, propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

:: Propunerea

***

9 mai 2018: Marți, 8 mai 2018, Comisia juridică a Senatului României a votat o propunere legislativă pentru modificarea Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, potrivit hotnews.ro.

Potrivit propunerii, recuperarea prejudiciului suferit de stat reprezintă o prioritate, sens în care achitarea integrală în cursul urmăririi penale va constitui temei pentru renunțarea la urmărirea penală.

Pe lângă valoarea prejudiciului, persoana în cauză ar urma să achite penalitățile prevăzute de lege, precum și o sumă reprezentând 50% din suma datorată, în scopul descurajării comportamentului evazionist.

Robert Cazanciuc, președintele Comisiei juridice a Senatului: „Am renunţat la urmărirea penală dacă prejudiciul este achitat integral în cursul urmăririi penale şi am adăugat noi, pe lângă penalităţile legale de plătit care rămân în continuare, şi un anumit cuantum, un plus de 50% care se aplică la suma datorată pentru a descuraja evaziunea fiscală. Şi important de spus – această procedură se poate aplica unei persoane o singură dată. (…) E o prioritate pentru noi recuperarea prejudiciului şi aducerea banilor la buget şi nu trimiterea oamenilor la închisoare.

E o renunţare la urmărire penală, o soluţie prevăzută în Cod în anumite condiţii. Poate beneficia de o asemenea procedură cu o penalitate de 50% o singură dată, tot ca o formă de descurajare şi de a-i învăţa pe oameni că anumite fapte pot să aibă anumite consecinţe deosebit de grave dacă ele sunt repetate. Interesul statului nu este de a cheltui sume cu cei care au greşit, ci de a recupera în primul rând prejudiciul, pentru a descuraja neplata taxelor.”

:: Propunerea

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate