BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Iași. Cuantificarea muncii prestate în zilele de repaus săptămânal
10.05.2018 | Mirela MANOLE


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Mirela Manole

Mirela Manole

Curtea de Apel Iași a hotărât, în temeiul art. 137 Codul muncii, că în situația în care nu s-a stabilit convențional un anume cuantum al sporului pentru munca prestată în zile de repaus săptămânal, se impune a se lua în considerare sporul de 100%, deoarece zilele de repaus săptămânal de sâmbătă și duminică au atât caracter de timp de refacere a capacității de muncă, precum și caracter de zi nelucrătoare din motive religioase. Suma recunoscută și pretins plătită de pârâtă la nivelul de 1 leu/lună fiind lipsită de considerație față de dreptul la muncă și la remunerarea corectă a muncii nu a fost avută în vedere de prima instanță, în raport de prevederile 57 alin. 4 Codul muncii. Reclamanta, deși a efectuat ore suplimentare, ore de noapte și a prestat muncă în zilele de sâmbătă și duminică ca și în zile de sărbători legale, a fost remunerat doar cu salariul minim pe economie, fără a i se achita și sporurile (Decizia nr. 283 din mai 2017 pronunțată de Secția de litigii de muncă și asigurări sociale a Curții de Apel Iași, având ca obiect drepturi bănești)

Mirela Manole
Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship la Societate de Științe Juridice (SSJ)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate