Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Mediere
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Mediere Noutăți legislative

Consiliul de Mediere. Modificarea Legii medierii, avizată favorabil în Comisia Juridică a Camerei Deputaților. UPDATE: Proiectul, adoptat. Principalele modificări

27 mai 2018 | JURIDICE.ro

Miercuri, 27 iunie 2018, Mugur Bogdan Mitroi, președintele Consiliului de Mediere a adresat rugămintea ca, având în vedere creșterea numărului de solicitări de reactivare profesională primite în ultimele zile, pe fondul modificării Legii nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator, persoanele care doresc să redevină mediatori activi să depună toate diligențele în vederea urgentării procedurii de trimitere a documentației către Consiliul de Mediere, termenul de procesare a documentelor fiind de 90 de zile, potrivit unui comunicat.

Totodată, Consiliul de Mediere a publicat o prezentare pe scurt a principalelor modificări aduse de noile reglementări adoptate de Parlamentul României la Legea 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator.

:: Prezentarea modificărilor
:: Raport CDEP

***

27 iunie 2018: Marți, 26 iunie 2018, Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, cu 149 de voturi „pentru„, 115 „împotrivă” și 16 abțineri, proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator.

În acest context, Mugur Bogdan Mitroi, președintele Consiliului de Mediere, a transmis următorul mesaj, al cărui text îl redăm integral:

„Medierea primește o gură de oxigen! Legea medierii a fost modificată și completată

Evenimente juridice

Arbitraj comercial

Servicii JURIDICE.ro

Stimați colegi,

Ziua de 26 iunie 2018 va rămâne în istoria profesiei de mediator ca un moment istoric de referință, în care toți cei care au făcut din mediere un mod de viață au dovedit că prin perseverență și spirit de echipă pot să-și atingă și cele mai dificile scopuri.

Doresc să-mi exprim recunoștința pentru eforturile conjugate depuse de colegii mei din Consiliul de Mediere și consider ca fiind necesar să nominalizez fiecare membru implicat al echipei ce a reușit ca prin coeziune, tenacitate și speranță să confere muncii ultimilor 3 ani un caracter pragmatic și rodnic. Astfel, aduc mulțumiri domnului Zeno Daniel Șuștac, Vicepreședintele Consiliului, doamnelor Gabriela Ichim și Anca Iacob, precum și domnului Ion Dedu, toți trei ocupând funcția de membru în Comisia Permanentă, dar și celorlalți colegi membri, doamna Nicoleta Ionescu, domnii Mihai Munteanu și Dorin Valeriu Bădulescu.

Aduc mulțumiri și felicitări colegilor din Secretariatul Tehnic, angajaților instituției noastre, care, deși puțini fiind la număr și încărcați cu multe alte îndatoriri de serviciu, printr-un formidabil spirit de echipă au reușit să furnizeze întregul suport solicitat în vederea susținerii muncii noastre.

De asemenea, gândul meu de recunoștință se îndreaptă spre toți acei colegi mediatori care au crezut în reușita acestui proiect și l-au susținut prin neobosite eforturi depuse în teritoriu, prin discuții directe cu factori politici locali, cu parlamentari, cu exponenți ai presei, precum și cu alți formatori de opinie. În mod deosebit, doresc să le mulțumesc colegilor Ene Petre, Petru Mustățeanu, Alexandru Cordoș, Bianca Pintea, Victoria Graur, Aurora Cîrlig, Claudia Azgur, Rodica Cociu-Anghel, Niculina Mocanu, Elena Liliana Aldea, Tudor Maftei, Ana-Maria Tuluc, toți aceștia, împreună cu ceilați colegi, dovedind că mediatorii din România formează o mare familie.

Grație și eforturilor lor, astăzi profesia a primit o șansă spre un viitor mai bun!

Nu în ultimul rând, doresc să-mi exprim întreaga recunoștință față de cei fără de a căror ajutor Legea 192/2006 ar fi rămas o veritabilă „Cenușăreasă” a legislației naționale. Mă refer la parlamentarii coaliției PSD-ALDE, inițiatorii acestui proiect de lege, care au dovedit că, prin seriozitate și asumare, promisiunile programului de guvernare sunt îndeplinite cu succes.

Mulțumesc, în mod deosebit, domnului Liviu Dragnea, Președintele Partidului Social Democrat și al Camerei Deputaților, domnului Călin Popescu Tăriceanu, Președintele ALDE și al Senatului României, domnului Eugen Nicolicea, Președintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților, domnului senator Claudiu Manda, domnului Robert Marius Cazanciuc – Președintele Comisiei juridice a Senatului, doamnelor deputat Doina Pană și Alina Elena Tănăsescu, domnului Florin Iordache – Vicepreședinte al Camerei Deputaților, domnului Suciu Vasile Daniel – Liderul Grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaților, domnului Lupașcu Costel, Vicelider al Grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților.

În aceste momente pline de speranță și de emoție, cei 11.000 de mediatori din România adresează mulțumiri coaliției de guvernământ pentru sprijinul acordat până în prezent și așteaptă semnătura de promulgare a legii de la mediatorul constituțional, Președintele României, care este rugat să complinească idealul acestei categorii profesionale, acela de a avea la dispoziție un cadru legislativ modern și adaptat realităților normative europene, astfel pentru ca profesia de mediator, în care s-a investit multă speranță, curaj, muncă, timp și considerabile eforturi financiare, să poată fi exercitată în mod real și eficient.

Mugur Bogdan MITROI
Președintele Consiliului de Mediere”

:: Proiectul

 

***

12 mai 2018: Joi, 11 mai 2018, Consiliul de Mediere a informat că luni, 7 mai 2018, proiectul de modificare și completare a Legii nr. 192/2006 a primit aviz favorabil în Comisia Juridică, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților, urmând să intre în plen pentru votul final, potrivit unui comunicat semnat de Mugur Bogdan Mitroi, președinte.

:: Varianta finală a proiectului

Citeşte mai mult despre , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale