Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

OUG ref. parteneriatul public-privat, aprobată de Guvern
11.05.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 10 mai 2018, Guvernul României a aprobat o ordonanţă de urgenţă care reglementează încheierea şi derularea parteneriatului public-privat, potrivit unui comunicat al Guvernului.

În conformitate cu actul normativ, obiectul parteneriatului public-privat îl constituie, după caz, reabilitarea şi/sau extinderea unui bun sau a unor bunuri care vor aparţine patrimoniului partenerului public. Totodată, prin intermediul parteneriatului public-privat pot fi realizate și proiecte care presupun exclusiv operarea unui serviciu public.

Printre altele, în scopul corectării unei ambiguități juridice, termenul de parteneriat public-privat a fost înlocuit cu cel de contract public-privat. Actul normativ prevede, de asemenea, constituirea, în termen de 1 an, a unui Fond special de finanțare a contractelor de parteneriat public-privat care se încadrează în categoria proiectelor strategice. Fondul urmează a fi constituit din venituri publice provenind din resurse financiare fiscale și nefiscale, inclusiv subvenții. În vederea implementării parteneriatului public-privat, în conformitate cu dispozițiile Legii societăților nr. 31/1990, se va înființa o societate de proiect.

Alte prevederi ale actului normativ se referă la durata parteneriatului public-privat, finanțarea acestuia, procedura de atribuire, distribuirea riscurilor, implementarea contractului, precum și la monitorizarea și controlul modului în care partenerul privat şi/sau societatea de proiect îşi execută obligaţiile născute din contractul de parteneriat public-privat şi/sau din prevederile legale aplicabile.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti