Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Inspecția Muncii. Acțiuni de control – 23 aprilie – 4 mai 2018
14.05.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 11 mai 2018, Inspecția Muncii a informat că, în perioada 23 aprilie – 4 mai 2018, a desfășurat acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 8.044.000 de lei, potrivit unui comunicat.

În cadrul acțiunilor de control (3072 în domeniul relațiilor de muncă și 1923 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă), Inspecția Muncii a identificat 824 persoane care lucrau fără forme legale. Totodată, angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 215 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi sau nu încadrate ca fiind accidente de muncă.

Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat: ”Statisticile privind incidența accidentelor de muncă mortale ne îngrijorează și suntem, în permanență, preocupați de găsirea metodelor prin care să educăm lucrătorii să nu minimalizeze riscurile și să respecte normele de protecție a muncii. Un aspect important ține de schimbarea mentalității unei generații, de aceea credem că educația despre securitate și sănătate în muncă trebuie să înceapă încă din școala generală, când copiii încep să-și dorească să practice tot felul de meserii.

În acest sens, împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu și Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, am demarat, la sfârșitul anului trecut, proiectul intitulat AVE – Asta vreau eu!, la care au participat ulterior inspectoratele teritoriale de muncă din judeţele Alba, Arad, Braşov, Bihor, Dolj, Hunedoara, Galaţi, Tulcea, Neamţ şi Bucureşti și care urmează să fie implementat la nivel național împreună cu inspectoratele școlare județene și reprezentanți ai Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu. AVE este un program educațional privind prevenirea în mediul de lucru și consilierea profesională timpurie a elevilor din ciclul gimnazial.

Proiectul pilot, care a fost derulat în anul 2017, a promovat, prin acţiunile sale, valorile securităţii şi sănătăţii în muncă, oferind elevilor din şcoala gimnazială un program educaţional destinat conştientizării elementelor de prevenire în mediul de lucru şi programe de învăţare la locurile de muncă organizate în cadrul unor companii şi instituţii. În timp ce s-au familiarizat cu cerinţele din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, elevii au experimentat în mod direct cele mai căutate meserii şi profesii, pentru a face o alegere informată a drumului profesional pe care îl vor urma după absolvirea şcolii.

În proiect sunt implicați reprezentanţii unor companii din aceste judeţe, cărora li s-au alăturat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, delegaţi ai altor autorităţi locale, şi Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România. Lucrăm la metodologia de punere în practică a proiectului, necesităţile de adaptare a legislaţiei-cadru şi mijloacele de promovare a proiectului.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.