Print Friendly, PDF & Email

Gestionarea certificatelor de absolvire aferente programelor de formare profesională organizate de INA

14.05.2018 | Alexandru MATEI
Abonare newsletter
Alexandru Matei

Alexandru Matei

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 401 din data de 10 mai 2018, a fost publicată Metodologia privind modalitatea de gestionare a certificatelor de absolvire a programelor de formare profesională organizate de Institutul Național de Administrație din 17.04.2018.

Astfel, se reglementează modalitatea de gestionare a certificatelor de absolvire obținute ca urmare a participării la programele de formare profesională organizate de Institutul Național de Administrație. Atestarea absolvirii programelor de formare profesională organizate de Institut se face prin eliberarea unor certificate de absolvire, semnate de președintele Institutului.

Modalitatea de gestionare vizează doar condițiile prevăzute de Ordonanța Guvernului nr. 23/2016 privind înființarea Institutului Național de Administrație, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 44/2017, cu modificările ulterioare, și Hotărârea Guvernului nr. 1.005/2016 privind organizarea și funcționarea Institutului Național de Administrație.

Certificatele de absolvire vor avea serie și numerotare unică, distinctă, pentru programele de formare specializată, respectiv programele de perfecționare, după cum urmează:

a) seria A, cu numerotare succesivă (4 cifre), începând cu numărul 0001, pentru certificatele de atestare a absolvirii programelor de formare specializată organizate de Institut;

b) seria B, cu numerotare succesivă (5 cifre), începând cu numărul 00001, pentru certificatele de atestare a absolvirii programelor de perfecționare organizate de Institut.

Pentru programele de formare profesională, certificatul de absolvire și suplimentul descriptiv se eliberează în termen de 60 de zile de la absolvirea programului, astfel:

a) sub semnătură titularului, pe baza actului de identitate;

b) prin transmiterea la instituția unde participantul își desfășoară activitatea, cu confirmare de primire;

c) prin eliberarea unei alte persoane împuternicite conform prevederilor legale în vigoare.

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week