Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Victor Negrescu: Noul Cadru Financiar Multianual ar trebui să conducă la o soluție echilibrată

15.05.2018 | JURIDICE.ro

Luni, 14 mai 2018, Ministerul Afacerilor Externe a informat că Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a participat la reuniunile Consiliului Afaceri Generale și Consiliului Afaceri Generale Art. 50, potrivit unui comunicat al MAE.

În marja evenimentelor, Victor Negrescu a participat la discuții pe marginea bugetului Uniunii Europene și a Cadrului Financiar Multianual post-2020.

Victor Negrescu: „Pentru România, este important ca noul cadru bugetar să fie centrat pe interesele cetățenilor și să aibă o abordare responsabilă a modului în care sunt cheltuite resursele provenite din taxele și impozitele plătite de aceștia. Procesul de negociere privind noul Cadru Financiar Multianual ar trebui să conducă la o soluție echilibrată, care să răspundă noilor priorități ale Uniunii (tineret, cercetare, digitalizare, politica externă, politica de apărare, etc.), menținând în același timp finanțări adecvate pentru politicile tradiționale, precum Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună, care şi-au demonstrat capacitatea de a produce beneficii pentru toate statele membre.

România, prin instituțiile responsabile, este pregătită să gestioneze acest dosar de importanță majoră privind viitorul Europei. Reiterăm sprijinul nostru deplin pentru o implicare constructivă în viitoarele negocieri la nivelul Consiliului Uniunii Europene, precum și în direcționarea eforturilor în vederea avansării substanțiale a negocierilor în timpul mandatului pe care-l vom exercita în primul semestru al anului viitor, care să permită obținerea unui acord politic în timp util cu privire la acest dosar.”


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Newsletter
Publicitate
Corporate
Membership