Secţiuni » Arii de practică » Protective » Data protection
Data protection
DezbateriConferinţeToate evenimenteleCărţiProfesionişti

 1 comentariu

Instruire în domeniul protecției datelor cu caracter personal
15.05.2018 | Andrei SĂVESCU

Secţiuni: Data protection, Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Andrei Savescu

Andrei Săvescu

IAPP (International Association of Privacy Professionals) este o ONG foarte prestigioasă, cu sediul în SUA. Din conducerea ei fac parte profesioniști recunoscuți în domeniu, reprezentanți ai unor companii renumite care susțin asociația. Executive Committee: Citrix Systems (SUA), LinkedIn (SUA), Naspers (Africa de Sud), Intel (SUA), Mastercard (SUA). Board of Directors: The Walt Disney Company (SUA), Pfizer (SUA), Bank of America (SUA), Northrop Grumman Corporation (SUA), Citrix Systems (SUA), Prifender (SUA), Promontory (SUA), Nctm (Italia), Allianz (Germania), LinkedIn (SUA), Nymity (Canada), Mastercard (SUA), Naspers (SUA), Intel (SUA).

Această asociație americană organizează și în Europa cursuri de instruire în domeniul protecției datelor cu caracter personal și organizează examene (online), eliberând certificate corespunzătoare.

Transferul de date cu caracter personal dintr-o țară membră a Uniunii Europene către o țară terță se poate realiza atunci când Comisia Europeană a decis că țara terță asigură un nivel de protecție adecvat. Comisia publică în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene și pe site-ul său o listă a țărilor terțe în cazul cărora a decis că nivelul de protecție adecvat este asigurat. Lista țărilor non-UE în care nivelul de protecție este adecvat nu a fost încă întocmită. În absența unei astfel de decizii privind caracterul adecvat al nivelului de protecție, transferul de date cu caracter personal către o țară terță poate avea loc numai în mod excepțional (în condițiile prevăzute de art. 49 GDPR).

Deși lista țărilor non-UE care asigură un nivel de protecție adecvat nu a fost încă întocmită, este încurajator faptul că asociația americană se implică activ în realizarea pregătirii specialiștilor europeni în protecția datelor. Unul dintre cele mai apreciate certificate eliberate de IAPP este Certified Information Privacy Manager.

Av. dr. Andrei Săvescu

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti