Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare
 1 comentariu

Instruire în domeniul protecției datelor cu caracter personal


15 mai 2018 | Andrei SĂVESCU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Andrei Savescu

Andrei Săvescu

IAPP (International Association of Privacy Professionals) este o ONG foarte prestigioasă, cu sediul în SUA. Din conducerea ei fac parte profesioniști recunoscuți în domeniu, reprezentanți ai unor companii renumite care susțin asociația. Executive Committee: Citrix Systems (SUA), LinkedIn (SUA), Naspers (Africa de Sud), Intel (SUA), Mastercard (SUA). Board of Directors: The Walt Disney Company (SUA), Pfizer (SUA), Bank of America (SUA), Northrop Grumman Corporation (SUA), Citrix Systems (SUA), Prifender (SUA), Promontory (SUA), Nctm (Italia), Allianz (Germania), LinkedIn (SUA), Nymity (Canada), Mastercard (SUA), Naspers (SUA), Intel (SUA).

Această asociație americană organizează și în Europa cursuri de instruire în domeniul protecției datelor cu caracter personal și organizează examene (online), eliberând certificate corespunzătoare.

Transferul de date cu caracter personal dintr-o țară membră a Uniunii Europene către o țară terță se poate realiza atunci când Comisia Europeană a decis că țara terță asigură un nivel de protecție adecvat. Comisia publică în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene și pe site-ul său o listă a țărilor terțe în cazul cărora a decis că nivelul de protecție adecvat este asigurat. Lista țărilor non-UE în care nivelul de protecție este adecvat nu a fost încă întocmită. În absența unei astfel de decizii privind caracterul adecvat al nivelului de protecție, transferul de date cu caracter personal către o țară terță poate avea loc numai în mod excepțional (în condițiile prevăzute de art. 49 GDPR).

Deși lista țărilor non-UE care asigură un nivel de protecție adecvat nu a fost încă întocmită, este încurajator faptul că asociația americană se implică activ în realizarea pregătirii specialiștilor europeni în protecția datelor. Unul dintre cele mai apreciate certificate eliberate de IAPP este Certified Information Privacy Manager.

Av. dr. Andrei Săvescu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii