Barouri [UNBR, INPPA, barouri]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

Baroul București. Termene ref. ridicarea delegațiilor avocațiale în cazul oficiilor

15.05.2018 | JURIDICE.ro
Newsletter
Instagram
Facebook

Luni, 14 mai 2018, Baroul București a publicat Hotărârea Consiliului Baroului București nr. 5 din data de 8 mai 2018.

Astfel, având în vedere împrejurarea ca avocatul conducător si consilierii coordonatori ai Serviciului de Asistență Judiciară au constatat încălcarea dispozițiilor art. 53 alin. (1), art. 69 lit. a) din regulamentul-cadru pentru organizarea, funcționarea si atribuțiile serviciilor de asistența judiciară a barourilor și ale art. 229 alin. (1) și art. 230 alin. (1) din Statutul profesiei de avocat, constând în omisiunea de ridicare a delegațiilor în timp suficient pentru pregătirea apărării în dosarele în care avocații au fost desemnați, Consiliul Baroului București a hotărât:
– instituirea obligației ca avocatul desemnat să acorde asistență judiciară, după ce a fost informat cu privire la desemnare, să se prezinte în maxim trei zile ori în cursul aceleiași zile în cauzele urgente în vederea ridicării delegației, în caz contrar fiind înlocuit
– nerespectarea obligației evocate anterior constituie abatere disciplinară.

În cazul în care constată că delegațiile nu au fost ridicate în condițiile art. 1 din hotărâre, funcționarii SAJ vor proceda la înlocuirea avocatului desemnat și la atașarea unei adrese către organul judiciar prin care solicită acordarea înlesnirilor în vederea asigurării unei asistențe eficace a noului avocat desemnat în cauză și vor sesiza avocatul conducător al SAJ, care va proceda în conformitate cu dispozițiile art. 86 alin. (2) din Legea nr. 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

Prevederile hotărârii intră în vigoare începând cu data de 15 mai 2018.

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate